TPOok!

 
avatar
   
Games

Computer-games met ‘lootboxes’ soms in strijd met kansspelwet

Nederlandse Kansspelautoriteit waarschuwt voor verslaving

Tags: ,

Sommige populaire games zijn in strijd met de wet op de kansspelen. Tot die slotsom komt de Nederlandse Kansspelautoriteit na onderzoek van tien spellen. Vier van de onderzochte tien games hebben zonder dat daar een vergunning voor is zogenaamde ‘loot boxes’, virtuele ‘schatkistjes’ die spelers moeten kopen en waarmee ze prijzen kunnen winnen.

De gewonnen prijzen kunnen worden verhandeld. Bovendien weten de spelers niet wat ze kopen, want het toeval bepaalt de inhoud van het schatkistje en niet de behendigheid van de speler. De ‘loot boxes’ zijn mogelijk ook verslavend, waarschuwt de Nederlandse Kansspelautoriteit, die de bedrijven oproept de spellen voor juni aan te passen. Vanaf 20 juni mag de Kansspelautoriteit hiertegen optreden en kunnen boetes worden opgelegd. Namen van games worden nog niet bekendgemaakt.

Na signalen van gamers, ouders en zorginstellingen waarschuwde de Kansspelautoriteit ook in december al voor de risico’s van de ‘loot boxes’.

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.