avatar
     
Column

Happy Tijnmis everybody!

Zesjarig jongetje zorgt ervoor dat 2016 toch nog een goed jaar was

Dit is mijn laatste column van het jaar. Ik ben drie weken lang bezig geweest om van deze column een knaller te maken. Een schitterend doorwrocht epistel. Uitgebalanceerd en scherp. Het hele jaar door een fijne zeef gewrongen. Kortom, mijn Magnum Opus. Maar die ligt nu in de open haard.

Want er is een held opgestaan in Nederland. Een held die ik niet kan en niet wil negeren. Tijn Kolsteren geeft 2016 namelijk een gouden randje. En dat mag je een klein wonder noemen. Een zesjarig jongetje dat weet dat hij binnen afzienbare tijd zal sterven zorgt ervoor dat het, tot op het bot verdeelde Nederland, weer eens een gezamenlijke held heeft. Van Wilders tot Klaver, iedereen omhelst Tijn. Zijn nagellak actie, waarmee hij hoopte 100 euro te kunnen ophalen voor het radioprogramma Serious Request, gaat veel meer dan een miljoen euro opleveren. En daarmee is het leven van Tijn geslaagd. Een betekenisvol leven. Daar doet zijn leeftijd niets aan af.

Door Tijns actie zullen er duizenden kinderen die anders zouden sterven nu Β in leven blijven. Welke volwassene kan dat op zijn cv zetten? Tijn heeft een steen verlegd op aarde. En niet zomaar een kiezeltje. Nee, een joekel van een kei.

En als zo’n jongetje, zo wreed veroordeeld door het lot, zich zonder cynisme bezighoudt met het lot van andere kinderen dan rest mij niets anders dan het jaar in positiviteit te eindigen. Vandaar dat mijn laatste column een bescheiden ode is geworden aan de grote Tijn.

   

Steun direct Ralph Posset

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.