TPOok!

 
avatar
     
Opinie

Het is fijner zelf klimaatscepticus te zijn dan er in het wild een tegen te komen

Zonder er voor gestudeerd te hebben de werkelijke oorzaak van klimaatverandering vinden

Er zijn twee soorten klimaatsceptici. De ontkenners en de betweters. Voor beide groepen geldt, mocht u ze in het wild tegenkomen, houd afstand, maak geen plotselinge bewegingen, en loop langzaam naar de dichtstbijzijnde uitgang.

De ontkenners

Er is nog steeds een grote groep die beweert dat het klimaat niet verandert, de ontkenners.  Wat een genot moet het zijn om tot deze groep te horen. Vaak woonachtig in de onvolprezen U S of A – dan heb je het sowieso al getroffen. Murrica Fuck Yeah! Alle feiten die hen niet bevallen zijn leugens, nepnieuws in de wereld geholpen door de smerige linkse elite, die erop uit is om de gewone man het leven zuur te maken. Ze slopen de roetfilters uit hun pickup en braken grote zwarte rookwolken uit als ze langs nietsvermoedende hippies rijden. Het lidmaatschap van de “Flat Earth Society” hangt ingelijst naast die van de NRA en de GOP. Oud worden ze met een fles moonshine naast hun schommelstoel op de veranda en een dubbelloops jachtgeweer rustend op hun knieën. Wat een zalig idee. Een tuinbroek en een banjo maken het beeld af. Tokkelend bij een zonsondergang, genietend van zijn eigen waarheid.

De betweters

De betweters weten het gewoon beter. In hun eentje, zonder er zelfs maar voor gestudeerd te hebben, hebben ze de werkelijke oorzaak gevonden van de klimaatverandering. Een oorzaak die al die wetenschappers over het hoofd hebben gezien. Gelukkig zijn ze niet te beroerd om te pas en te onpas hun bevindingen te delen. Het ligt wederom niet aan ons. Het ligt aan de zon, het gaat al duizenden jaren op en neer, die temperatuur, wist je dat wel? Dat beetje CO2 wat wij als mens de atmosfeer in helpen, ach, dat stelt niks voor. IJsboringen op Groenland bewijzen het. En een beetje verhoging is juist goed, lekker warm toch? Goed voor de plantjes. De mooiste culturen zijn juist ontstaan in een warme tijd. Alles komt goed, we kunnen alle olie rustig opmaken en dan nog even de kolen er achteraan zonder rare ongemakken. Man, was iedereen maar zo slim als de betweters. Het is leuker er eentje te zijn als bij eentje in de buurt te zijn.

De hystericus

Mocht het gelukt zijn de ontkenner en de betweter te ontwijken, dan bent u er echter nog niet. Met verwilderde ogen wacht de hystericus tot hij zijn onheilsprofetie kan spuwen.

Sinds de zure regen uit de jaren tachtig spelende kinderen met gruwelijke brandwonden heeft bekleed en geen bos meer recht overeind liet staan, heeft de hystericus niet meer zo’n groot publiek gehad. De zeespiegel stijgt zeven meter bij een opwarming van de aarde van een halve graad. De volgende Olympische zomerspelen kunnen we op Groenland houden. Als de aarde 2 graden opwarmt ontploft de permafrost. Als u in uw auto stapt bent u er persoonlijk verantwoordelijk voor dat honderdentwaalf ijsberen verzuipen. De hystericus weet het allemaal zeker want hij voelt de morele waarheid aan zijn kant. Het fijne van de hystericus is natuurlijk dat hij zelf niet eens zoveel hoeft te veranderen, als alle anderen een beetje inleveren is dat ruimschoots voldoende.

Voor een realist zijn het dorstige tijden.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.