Telegraaf vindt Bin Laden

19-02-2010 10:00

Telegraaf vindt ‘most wanted’ kopt de wakkerste krant van Nederland op woensdag 17 februari. Gelijk zit ik op het puntje van mijn stoel. Een paar dagen terug claimde de CIA al de Talibanleider Mehsud gedood te hebben in Pakistan, dus het zou toch niet waar zijn…? Onze eigen Nederlandse Telegraaf zou toch niet de boef der boeven, de moeder aller terroristen in de spelonken van het berggebied tussen Afghanistan en Pakistan hebben opgespoord? Vanuit het hoofdartikel staren de hoofden van het onverschrokken duo John van den Heuvel en Bert Huisjes mij aan en ik weet genoeg. Het kán niet anders, Bin Laden is gepakt. Wat een opsteker voor ons polderlandje! Niet alleen Sven Kramer heeft de naam van ons land op ieders lippen gebracht, maar nu ook het duo John & Bert.

Abseilen
Ik weet onmiddellijk hoe het gegaan moet zijn. Ik zie die kale Van den Heuvel de laatste slok uit zijn zandkleurige veldfles nemen, het abseiltouw nog eens extra zekeren, en schor tegen de halfdooie Huisjes zeggen: ‘Komop Bert, nog effe volhouden. We weten dat ie hier beneden zit. Op naar de mooiste scoop van ons leven… kilo bravo alfa joepiiieeeeee.’ En verdomd, Bin Laden wist niet wat ie zag. Lag hij net met zijn kont omhoog en zijn baard richting Mekka, wordt hij in zijn nek gesprongen door die twee dappere Hollandse reporters. Geen ontkomen aan, hij moest zich overgeven. De toegesnelde lijfwacht kreeg een knal met de telelens en de scoop aller scoops was een feit.

Ik kijk naar de grote foto naast het artikel, allemachtig wat een knap staaltje plastische chirurgie. Eigenlijk zijn het alleen de volle lippen waaraan Bin Laden nog te herkennen is. Logisch dat het zo lang moest duren voordat hij gepakt werd. Dan valt mijn oog op de subkop: ‘Voortvluchtige moordenaar Sno geeft zich aan.’ Sno? Who The Fuck Is Sno! En terwijl tranen van teleurstelling in mijn ogen branden moet ik lezen dat Sno een wat sneue loser is, die vorig jaar uit zelfverdediging een zekere Ishmael Gumbs doodschoot. In een speeltuin, dat ook nog. Dus niks geen geniale guerillastrategieën vanuit de Afghaanse bergen, maar gewoon pief paf poef in een Amsterdamse speeltuin. En dan geeft hij zichzelf nog aan ook, omdat hij graag zijn verdiende straf wil uitzitten. Ik kan wel janken. Waar blijven de heldendaden van mijn rolmodellen John & Bert? Ik las het toch goed, het hoofdartikel opent toch met: Telegraaf vindt ‘most wanted’? Ik laat mijn tranen de vrije loop.