BLOGGER: LIZZY

13-02-2012 20:29

De glamour straalt vaak van de blogfoto’s af: mooi opgemaakt, kleren gestreken en op de hakken staan veel meiden op de gevoelige plaat. Prachtig vaak, maar het kan ook anders, dat laat Lizzy van der Ligt zijn. Onderweg naar de markt of al springend op de bank maakt zij haar foto’s. Spontaniteit en rebellie zijn haar toverwoorden. In dit interview praat de blogger/stylist over haar blog, haar liefde voor Parijs, haar werk voor Danie Bles en meer.

Lizzy studeert Allround Styling aan de Artemis Styling Academie in Amsterdam, maar eigenlijk vult ze alles in met mode, als ze de kans krijgt. Haar modedroom: ‘hoofdredactrice van de Franse Vogue, maar ik moet een beetje realistisch blijven. Ik zou ook wel heel graag hier in Nederland bij een tijdschrift stage willen lopen.’ Uiteindelijk wil ze modestyling doen, en dan, inderdaad, het liefst voor een tijdschrift. ‘Bij een tijdschrift kun je hele gekke dingen doen. Dan kan je iemand bijvoorbeeld alleen maar aankleden met honderdduizend kettingen en geen truitje en twee hoeden op elkaar, of weet ik veel.’ Lizzy hoeft niet bang te zijn dat ze te weinig tijdschriften- of modekennis heeft, ze koopt zo ongeveer ieder tijdschrift dat er is, als er maar mode in staat. ‘Tijdschriften zijn wel heel duur, maar ik eet liever minder, zodat ik toch mijn tijdschriften kan kopen.’ En dat is echte passie.

Zo uitbundig als de vrouwen in de bladen, is Lizzy niet gekleed, zij kiest zelf liever voor comfy. Comfy kleding voor Lizzy dus, maar dat betekent niet dat het er minder stijlvol op wordt. Eén ding is in ieder geval kraakhelder: what you see is what you get. Soms bekruipt haar het gevoel dat sommige bloggers zich kleden voor de foto en niet de hele dag in hun gave outfit of killerheels lopen. Niets mis mee, maar bij Lizzy, en haar fotograaf/nicht/huisgenoot/beste vriendin Nicky, gaat het anders. ‘Als we naar de markt gaan om boodschappen te doen, dan zeg ik ‘joh, Nick, neem even die camera mee, maken we meteen wat foto’s’. ‘We hebben er wel eens over nagedacht om het iets professioneler aan te pakken, toen dacht ik ‘nee, waarom?. Ik ben gewoon lekker mezelf en waarom zou ik mijn lezers voorliegen door mezelf leuker of netter te maken dan dat ik ben?’ Ik vind het zo prima, zo heb ik er lol in.’ Nicky en Lizzy schieten niet alleen outfitfoto’s. ‘Soms doen we ook wel wat gekkere dingen, die helemaal niet om de outfit gaan. Ik ben best wel kinderachtig af en toe, dus dan spring ik over de bank heen ofzo, en maakt Nicky wat foto’s, gewoon voor de lol. Ik ben twintig, dus wat maakt het uit.’

Naast mode heeft ze nog één grote liefde: Parijs. Ik moet eerlijk toegeven: het is een lovestory. Ooit op vakantie ben ik verliefd geworden op een jongen uit Parijs, en dat hebben we zo vijf jaar volgehouden. Daardoor kwam ik heel vaak in Parijs, en weet ik er de weg. Ik weet waar je leuk uit kan gaan en waar leuke restaurantjes zitten, en ik heb ook echt vrienden gemaakt. Daarbij is het natuurlijk wel echt de modestad.’ Lizzy heeft ook een tijdje gestudeerd en gewoond in Parijs en was volledig onder de indruk, maar Parijs heeft niet alleen indruk gemaakt op Lizzy, Lizzy heeft ook indruk gemaakt in Parijs. ‘Ze hadden daar op die school gevraagd of ik het leuk vond om te blijven, dat was een groot compliment. Met één van de docenten waarvan ik les had, heb ik nog steeds contact via Facebook en ze zit nog steeds te pushen dat ik terug moet komen.’

Ook hier in Nederland is Lizzy al aardig naam aan het maken. Ze is gevraagd voor Just Proud van MSN en is daarvan nu, samen met Nicky, hoofdredactrice en ze verzorgt de modecontent. Daarnaast stijlt ze veel shoots, èn werkt ze af en toe voor Danie Bles. ‘Eerst was ik natuurlijk een beetje bang, maar het is ontzettend leuk. Ze heeft een heel leuk team, hele lieve meiden. Ik leer daar ook heel veel, eigenlijk meer dan op school. Nu ben ik echt bezig, in plaats van dat ik er alleen maar over praat, ik zit er nu middenin.’ Lizzy zit niet stil, want er komen nog een paar grote dingen aan, maar daar mag ze echt nog niets over zeggen.

Ben jij benieuwd naar de onthullingen die Lizzy gaat doen? Blijf haar dan volgen op www.lizzyvdligt.com. Sowieso een aanrader!

Alle foto’s zijn afkomstig van Lizzy haar blog www.lizzyvdligt.com.