Bang op vakantie

02-08-2012 12:04

Het ergste van op vakantie gaan, is dat je niet zeker weet wat je wachten staat. Om te voorkomen dat je voor onaangename verrassingen komt te staan worden door velen verregaande  maatregelen getroffen om  onvoorziene situaties de baas te kunnen. Gelukkig is daar de ANWB die als landelijk opererende psychotharapeut helpt om de vakantiestress te bestrijden. De ANWB beschermt ons tegen de verschikkelijke zwarte zaterdag, de onbetrouwbare buitenlandse autoreparateurs en zorgt de ANWB ervoor dat we niet op plekken komen waar alleen maar vreemde talen worden gesproken en gerechten worden geserveerd met rare ingredienten.

ANWB als lifestyle
De ANWB heeft een reeks van producten die ons zekerheid geven. Producten die er voor zorgen dat we met een gerust hart ‘in den vreemde’ kunnen gaan. Denk aan het ANWB zakmes, het familiepakket reflectievesten, de ANWB rugzak met spellenset, de ANWB Beachlounger en niet in de laatste plaats de fraaie en altijd passende kledinglijn van het aansprekende ANWB  merk Human Nature.  Op de Human Nature wandelschoenen wandel  je veiliger en glij je niet uit, aankopen met  ANWB creditcard zijn altijd verzekerd en de reis- en kredietbrief zorgt ervoor dat geen enkele sleepdienst ons kan oplichten. Onbekend maakt onbemind. Dat spreekwoord is er niet voor niets en hoe kunnen we  een wereld vertrouwen waarin iedere zuideuropeaan op onze euro’s jaagt.

All Inclusive
Er zijn ook landen waar de ANWB geen steunpunten heeft en er geen ANWB medewerker gebeld kan worden  wanneer de TomTom geen ontvangst heeft. Voor die landen zijn de All Inclusive vakantieparadijzen uitgevonden. Je weet precies wat je krijgt, je hoeft het veilige paradijs niet uit en kunt net zoveel patat en ijs eten  als je wilt. En er is een Nederlands sprekend animatieteam om de angstige gedachten aan alles wat zich buiten de hekken van het paradijs afspeelt te bestrijden.

Tips voor extra zekerheid
Wanneer je je herkent in het ANWB profiel en je nog steeds met buikpijn aan vakantie denkt, volgen hier een aantal praktische overlevingstips.

  • Rij ’s nachts om één uur weg om de verschrikkelijke zwarte zaterdag te vermijden.
  • Neem géén onbekende hotelletjes onderweg, omdat  je nooit weet  wat je aantreft. Blijf op één plek dan heb je maar één keer onzekerheid.
  • Neem de duurste en meest complete reisverzekering,   je weet maar nooit. Verzeker je van genoeg Nederlanders, als je dat niet zeker weet neem dan andere Nederlanders mee.
  • Neem voor iedere situatie de goede schoenen mee.
  • Zorg voor voldoende Nederlands ondertitelde DVD’s voor de portable DVD speler.
  • Neem een TomTom met internationale kaarten mee , vertrouw niet op de anderstalige bewegwijzering.
  • Eet geen gerechten die je niet kent, zeker geen lokale specialiteiten.
  • Praat niet met buitenlanders en leer vooraf uit je hoofd hoe je om hulp moet roepen.
  • Als je persé buiten Europa op vakantie wilt doe dat dan in groepsverband en vertrouw geen enkele internetboeking.
  • En als laatste: ga altijd eerder naar huis dan je gepland had, als beloning voor alle stress die je hebt doorstaan.

Herken je jezelf?
Je bent niet alleen. Nog altijd gaan grote groepen mensen met tegenzin op vakantie. Stop daarmee en blijf lekker thuis. Veel goedkoper ook.

Auteur: Ruud van Es volgt, observeert en geniet van de zichtbare  gewenste en ongewenste effecten van menselijk gedrag. @rudivanes

CC-Foto: Sergey Kustov