Het groot Vanavond Is Het Feest In Haren-topic

21-09-2012 12:17

Nee, dat had niemand verwacht: het loopt nu al vol in Haren. En dat terwijl men er nog wel ALLES aan heeft gedaan het vulgaire Facebook-grauw uit deze poenige zombie-enclave te weren. Tevergeefs. Zelfs het weghalen van de straatnaambordjes (“Stationsweg”) waar het huis van de jarige Merthe staat, mocht niet baten. Heel gek. Je zou haast zeggen dat al die kids van tegenwoordig via Google maps alsnog de plaats van bestemming weten te vinden.

Enfin, het wordt dus gezellig druk in Haren. Nu al.

Tot groot verdriet van VVD-burgemeester Bats die nu al twee dagen vanuit een bunker koortsachtig overleg voert met zijn driehoek. Want ja, de barbaren staan voor de deur. Parbleu!

Was er eerst nog sprake van een “alternatief feest”, nu is de sfeer grimmig geworden. Wie het toch waagt naar Haren af te reizen zal op barricades en cordons M.E. stuiten.

Bovendien is Merthe niet thuis en nee, er is geen (wij herhalen GEEN) gratis Shandy.

Hunnen en Visegoten die zich onverwijld toch als rapalje wensen te gedragen in het fatsoenlijke OSM-dorp kunnen rekenen op krachtige reprimandes. De geruitbroekte Saab-rijders en Elsevier-vrouwtjes laten zich niet zonder slag of stoot het Brits raaigras van het gazon vreten moet u weten.

Het is maar dat u het weet. En bedenk: zo’n hockeystick, iron 8 of lacrosseracket kan nog best ferm aankomen heur!

Update: live verslaggeving en emotionele oproepen van pappa Merthe via RTV Noord.

Update: dat wordt dus een wereldwijde trendic topper

Update: ook de kwaliteitscouranten zitten inmiddels boven op het nieuws.

Update: geniale citymarketing: een klein Gronings plaatsje dat dapper weerstand biedt tegen de sociale media staat nu internationaal op de kaart.

Update: en we hebben een Livestream!

Studenten gaan op de foto op de Stationsweg in Haren, waar later op de dag het Project X-feest had moeten plaatsvinden. De 15-jarig Merthe had via Facebook haar familie en vrienden uitgenodigd voor een feestje, maar was vergeten aan te geven dat het om een privéfeestje gaat. Ruim 25.500 mensen hebben op Facebook aangegeven naar Haren te komen. ANP CATRINUS VAN DER VEEN

Update: er worden drones ingezet!

Update: de beste gemeente om in te wonen is…HAREN!

Update: nieuwe foto’s:





Merthe vertrek met haar moeder uit de woning. De 15-jarig Merthe had via Facebook haar familie en vrienden uitgenodigd voor een feestje, maar was vergeten aan te geven dat het om een privéfeestje gaat. Ruim 25.500 mensen hebben op Facebook aangegeven naar Haren te komen. ANP CATRINUS VAN DER VEEN

Update: Ondertussen in Haren staan de dranghekken al klaar…

 

18.50 Het wordt al gezellig druk in Haren