Binnenkant

11-10-2012 17:07

Ik eet de binnenkant van mijn mond op. Met mijn tanden bijt ik een stukje van mijn wangen of de binnenkant van mijn kin af, daarna slik ik het door. Het gaat om kleine stukjes, maar ik denk dat ik door de jaren heen zeker wel een kleuter heb opgegeten. Ik sta op het balkon van mijn tante en kijk uit over Zeewijk. De wind waait, meeuwen krijsen. De flat van mijn tante staat tegenover het huis van een vermist meisje. Het meisje was vijf jaar oud, speelde op straat en was ineens weg. Niemand weet waar ze is.

Is ze gevlucht, op zoek naar een beter leven, of ligt ze ergens in de duinen, bedekt met wuivend helmgras? Als ik bij mijn tante ben, sta ik op haar balkon en kijk ik naar het huis van het vermiste meisje. De ouders van het vermiste meisje wonen nog in het huis. Ze wachten al twintig jaar tot hun dochtertje thuiskomt. Ondertussen neem ik kleine hapjes van de binnenkant van mijn mond.

Deze week verschijnt bij uitgeverij Atlas Contact het boek Er gebeurde o.a. niets, een bundel korte verhalen door Joubert Pignon. DeJaap publiceert deze week enkele verhalen uit het boek.