Boer zoekt vrouw: de Aadmeister in tranen

29-10-2012 10:33

Tranen, tranen en nog eens tranen. Ik had voorspeld dat er tranen zouden vloeien gisteren, maar de tranen die ik had verwacht waren volgens mij de enige die uitbleven. Al dat gejank zorgde echter wel voor verrassingen, want wie had nou ooit kunnen denken dat de Aadmeister tot treurnis gebracht kon worden. Aad in tranen -al waren ze bijna niet te zien- dat noem ik nou goede tv.

Doemdenker
Omdat het deze week de laatste keer voor ongeveer alles was volgens Yvon, moest er maar eens goed genoten worden van het melken, samen eten, familie ontmoeten en natuurlijk ook het praten. Het was immers ook de laatste kans om de boeren te vertellen welke gevoelens er zijn opgeborreld tijdens de logeerweek. De een zorgt bij zo’n gesprek dat al zijn beste eigenschappen nog eens goed naar voren komen, Yoni daarentegen laat op de vooravond van het keuzemoment haar allerslechtste kant zien. Hoewel Henk graag wilde pronken met zijn twee meiden bij zijn familie en vrienden, wist Yoni deze avond zuurlijk te verpesten. Met haar egoïstische gedrag kon ze niets anders dan zeuren dat ze spanning voelde voor de dag erna. Zelfs Henk, de man die nooit zijn mening uit, kon het niet laten haar een doemdenker te noemen.

Zou hij eigenlijk wel weten dat er voor haar veel meer vanaf hangt dan alleen het samenzijn met hem? Dat zij, wanneer ze aan haar toekomst denkt, heel toevallig een melkveebedrijf voor zich ziet met rennende kindjes in blauwe overalls en laarsjes en dat Henk ook, heel misschien, ergens voorkomt in dit plaatje. Dat haar leven pas nut heeft wanneer zij dit alles voor elkaar heeft. En dat is eigenlijk alles wat er aan de hand was met haar tijdens het feestje. ”Viel reuze mee.” Iedereen moet maar gewoon begrijpen dat van dit keuzemoment voor Yoni zó veel afhangt, toch Yoni?

Maar toch kies ik voor Jurjen
Een grote verrassing kwam uit de hoek van het homokamp. Als één ding niet te voorspellen was, was het de keuze van Willem voor Klaas. Het ligt niet aan Klaas zelf. Klaas is een leukere man om te zien dan Jurjen, hij is ook absoluut sneller in het uitspreken van het woord taaaaaaadaaaaaa, hij heeft een veel beter gevoel voor humor en hij doet ook nog eens zijn best zichzelf goed te presenteren voor zijn schoonfamilie to be. Toch kan Willem alleen maar zeuren over de manier waarop Klaas de sla niet goed slingert en hij blijkt zich ook nog eens druk te maken over zaken waar Willem helemaal niets om geeft. Zaken als verzorging, kleding en een goede indruk maken enzo.

Het zijn dan ook wel twee uitersten van elkaar, Klaas en Willem. Klaas trekt, zoals gewoonlijk, de wijnfles open en doet hard zijn best er een gezellig etentje van te maken, terwijl Willem niet eens zijn best heeft gedaan om überhaupt een shirt aan te trekken. Wanneer Willem tijdens zijn keuzemoment dan ook begint met het vertellen hoe fantastisch hij Klaas vindt, zat ik te wachten op het moment waarop hij zou eindigen met de woorden ”maar toch kies ik voor Jurjen.” Gek genoeg bleven die woorden uit. En daar kwamen dan de eerste tranen. Jurjen die zeker wist dat Willem wel veel voor hem voelde, had vijf minuten later wel zien aankomen dat hij weggestemd zou worden. Met zo’n wisselend karakter, zou ik ook moeten huilen ja.

Gehandicapte Bert
Over Henrieke valt deze week eigenlijk niets te schrijven. Bert smst en belt haar niet en alles moet vanuit haar zelf komen. Volgens zijn ouders is dat niet zo gek, Bert is namelijk gehandicapt als het om vrouwen gaat -goh, dat hadden we nog niet gemerkt-. Ook het tafelgesprek was al niet te verstaan, maar dankzij de Nederlandse roddelpers is Henrieke sowieso niet interessant meer. Ik had kunnen schrijven He is just not that in to you, Henrieke. Maar we weten nu toch al dat ze Bert heeft gedumpt voor een andere boer in bodywarmer. Het is natuurlijk ook te veel gevraagd dat geheim te houden tot het eind van het seizoen. En dus is Henrieke inmiddels bijna net zo saai als boer Martin.

Jeannet kan niet huichelen
Niet alleen Henrieke maakt verkeerde keuzes, ook Aad heeft mooi de verkeerde keuze gemaakt met zijn Jeannet. Die twee passen voor geen meter bij elkaar. Jeannet kan namelijk alles, maar niet huichelen en Aad kan eigenlijk helemaal niets, behalve huichelen. Hij kan geen twee vrouwen tegelijk blij maken, maar hij heeft ook moeite met één vrouw verdrietig maken. Daarom moet Jeannet maar op haar tandvlees lopen, tot bij haar de bom barst. Ze walst als een losgeslagen tiran over Aad heen die haar niet eens meer durft af te wijzen. En als hij dan met tranen in zijn ogen en overslaande stem vertelt dat hij voor Jeannet heeft gekozen, gelooft natuurlijk niemand meer dat hij nog steeds achter die keuze staat. Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voor het lichaam van Jeannet ergens in de distelvelden van Zuid-Holland wordt opgegraven.