Laat Mariska de Haas toch met rust, stelletje barbaren

01-11-2012 21:11

De hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad, Mariska de Haas, is weer in opspraak. Ze zegt in een recent interview de meest vreselijke dingen over homoseksuelen en lesbiennes. De reacties op haar uitspraken zijn mogelijk nog walgelijker. “Mariska de Haas is iemand die diep verkracht moet worden door de duivel tot ze wegkruipt met een bloedend poepertje.”

De Haas verwierf nationale bekendheid toen zij eind 2010 als kersvers hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad een onsmakelijke brief aan Jeanine Hennis-Plasschaert schreef. Een goede hoofdredacteur heeft eveneens verstand van marketing dus daarna lokte De Haas logischerwijze een fittie uit met toenmalig twitterkoningin La Halsema. Na een uitstapje naar een extreem-rechts Hongaars medium en enkele optredens in Pauw en Witteman staat ze nu wederom in de spotlights.

‘Komaan, verkracht Mariska de Haas! Diep!’
Kruisigt haar, klinkt het ook vandaag weer op dat vermaledijde Twitter. Ze moet worden opgesloten en wegrotten, het ‘psychisch wrak’ moet tegen zichzelf beschermd worden, ‘verdwijnen van de aardkloot‘, haar en de haren gedeporteerd en natuurlijk dient De Haas diep verkracht te worden door de duivel tot ze wegkruipt met een bloedend poepertje.

De Rooms-Katholieke kerk is het ware gevaar
Mariska de Haas is zoals die ietwat malle tante op het familiefeest. Je luistert naar wat ze zegt, knikt vriendelijk en begint vervolgens een praatje over het weer. De mening van Mariska de Haas doet er namelijk niet zoveel toe. Zelfs de dertigduizend abonnees van haar krant doen er niet zoveel toe. Wat werkelijk belangrijk is, is dat een deel van de Rooms Katholieke kerk denkt zoals Mariska de Haas. En dat deel overstijgt het aantal RKK-gekkies in Nederland.

Weg met de pedofiele bisschoppen
Het ware gevaar is de Rooms Katholieke kerk die wordt achtervolgd door misbruikzaken, het ware gevaar zijn de bisschoppen die aantoonbaar al jarenlang informatie onder de mijter en de kazuifel houden. Het ware gevaar is het verzwijgen van de honderdduizenden slachtoffers die deze religie – onder auspiciën van het Vaticaan – wereldwijd gemaakt heeft. Het spook van de pedofilie waart rond in zogenaamde ‘bisdommen’, ‘congregaties’ en ‘ordes’. De uitsluitend mannelijke leiders van de gemeenschap houden van verkleedpartijen, dragen jurken en wonen in paleizen. Zij, zij zijn het ware gevaar. Niet Mariska de Haas, want…

…stripfiguren zijn lief
Mariska de Haas is niet gevaarlijk.  Mariska de Haas is een stripfiguur, gelijk een cartoon. En cartoons moeten we niet verbieden, zelfs deze niet. De Haas is de joker die de zogenaamde ‘toleranten’ uit hun hok lokt. Diezelfde toleranten die zo vaak de mond vol hebben over de vrijheid van meningsuiting en wat dies meer zij. Morgen is het acht jaar geleden dat Theo van Gogh werd vermoord omdat hij een film maakte die de moslimterrorist Mohammed Bouyeri niet aanstond. Een film die leidde tot de dood van de maker. Nederland heeft die afgelopen jaren weinig bijgeleerd, maakt bovenstaande rondgang over Twitter duidelijk.

Witte wijn en een bitterbal
Enfin, vrijdagavond ontmoet ik De Haas op de Avond van de Polemiek waar wij beiden een bijdrage aan leveren. En dan zal ik haar een glas droge witte wijn aanbieden, gelijk nette mensen doen. En na de eerste slok zal ik De Haas zeggen dat ik haar gedachten en religieuze ideologie abject en infaam vind. En vervolgens zal ik haar mededelen – onderwijl een hap nemend uit mijn door de lezers van het Parool betaalde bitterbal – dat ze altijd bij mij mag onderduiken wanneer de bloeddorstige tolerante barbaren – met hun fakkels en hooivorken – bij haar aan de deur staan. Opdat wanneer het speeksel uit de vuige monden druipt, de toleranten geil zijn van het bloedoffer dat zij willen brengen aan hun Godin van de Tolerantie, Mariska de Haas bij mij een veilig onderkomen zal vinden.

“Mevrouw”, zal ik haar zeggen. “Mevrouw, wie om haar mening bedreigd wordt met kruisiging, deportatie en verkrachting, kan altijd rekenen op mijn steun. Want barmhartigheid zal uiteindelijk zelfs de alles verzengende haat overwinnen.”