Vanessa Paradis nieuwe gezicht H&M

22-01-2013 13:00

H&M komt deze lente met een duurzame lijn. Ondanks dat het winkelketen al bezig was met duurzaamheid, zal de gehele lentecollectie van 2013 bestaan uit duurzaam geproduceerde kleding. H&M hoopt hiermee een steeds duurzamere mode-industrie creëren. De Franse Vanessa Paradis is het nieuwe gezicht van H&M’s Conscious collectie komende lente.

Vol optimisme

De Conscious Collection zit komende lente ‘vol optimisme’. Zowel romantische tintjes als een vrolijk tropicanaprintje kun je deze zomer terugvinden in de schappen. De collectie laat zowel jurken tot op de grond als sportieve jumpsuits of juist shirts met tropicanaprintjes zien. Een fleurige collectie, zoals we van H&M gewend zijn zodra de zon weer begint te schijnen. De gehele collectie is gemaakt van duurzaam materiaal, waaronder biologisch katoen, gerecycled polyester en de natuurlijke stof Tencel.

Vanessa Paradis zegt over de collectie: “Ik vind het leuk deel te zijn van een campagne als de Conscious collectie van H&M. Ik doe mijn best bewust te winkelen, een groot deel van mijn kledingkast is vintage. Ik gebruik graag oude of tweedehands kleding nog een keer.”

Inzamelactie

Naast het duurzaam produceren van kleding, zal het keten ook oude kleding inzamelen. Per tas krijgt de klant een H&M-bon. H&M is het eerste kledingwinkelketen dat een actie als deze van start laat gaan. Of deze actie ook in Nederland van start zal gaan, is nog niet bekend. De collectie voor mannen en vrouwen hangt eind maart in de winkels.