TPOok!

 
Leven

De grootste anti-Valentijnsdagsmoezen

Dan ook geen Koninginnedag of Carnaval meer

Sommige geliefden hebben precies zo veel behoefte aan een extra knuffeldag als een leeg blik cola. Valentijnsdag. De dag die wereldwijd gevreesd wordt door mannen en vrouwen met te weinig testosteron of oestrogeen in hun systeem, met als gemene deler dat ze zittend plassen. Wat’s omhoog met al dat gehaat op Valentijnsdag? Het is een dag die ik koester, naast mijn voetbalfanatisme en mijn talent voor boeren laten. Even wat cliché’s waarvan Sint Valentijn zich om zou draaien in zijn martelaarsgraf.

Nee, ik doe niet aan Valentijn. Commerciële kutdag

Prima, maar dan mag je ook niet meer meedoen aan Sinterklaas. Of aan Pasen. Of aan Kerst, Carnaval of Koninginnedag.

Ik heb geen geld

Even wat ‘DIY’-tips voor de low-budget (of no-budget) Valentijner. Het hele circus hoeft immers helemaal niet per sé geld te kosten.
1. Knip een hartje uit een post-it. “Aaaawh, wat een lief gebaar, wat een schátje ben je ook!” (m/v) Feestje in bed.
2. Kook voor je wederhelft. Dit hoeft niet met dure truffels, verse chutneys of de hele rambam. Eten moeten we allemaal; any dish will do. Steek gewoon tijdens het eten een kaarsje aan en zet een mooie plaat op. Romantiek alom. Liefde gaat door de maag.
3. Schrijf een liedje over je geliefde. Zangtalent is geen vereiste. Als Nick en Simon het kunnen, kan jij het ook.

Ik heb niet één bepaalde dag nodig om van mijn vriend(in) te houden, ik doe elke dag van het jaar lief

Ja hállo, thank you captain obvious, da’s ook de bedoeling. Maar wil dat dan ook zeggen dat je je kids op Sinterklaas niet een avondje mag verwennen met cadeautjes? Of dat je geen bos bloemen voor je maffe moedertje koopt op Moederdag, of geen stropdas voor je vrolijke vader op Vaderdag? Of dat je maten niet naar je verjaardag mogen komen om gezellig bier te drinken en scheten te laten, omdat dat iets is wat jullie toch al wekelijks doen?

Hou toch op joh, van dit soort opmerkingen zou een geit de hik krijgen. Heel Valentijnsdag gaat niet om het meedoen met cliché’s als roze fluffy teddyberen, zingende wenskaarten en duizend rozen, maar om even wat extra tijd en aandacht voor elkaar vrij maken, hoe klein die tijd ook is. Gewoon even extra over elkaar nadenken en dat laten merken; een kleine blijk van waardering.

Vrouwentip

Aan alle mannen heb ik nog nuttige vrouwentip. Als je madammeke zegt dat ze “echt niks hoeft” voor Valentijn, bedoelt ze meestal eigenlijk tóch van wel. Niks is vervelender dan de dag na Valentijn met een verdrietige vriendin opgescheept zitten, omdat op haar werk bleek dat zij de enige was wiens vriend ook daadwerkelijk niks aan Valentijn heeft gedaan. Ach, die malle vrouwen toch altijd.

Wat wij dan vandaag aan Valentijn doen? Mijn trouwe tweevoeter en ik gaan vanavond lekker lachen bij Daniel Arends in Rotterdam. Joe!

Juliette Janssen blogt ook op haar eigen blog.
Foto: ANP

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.