Karl Lagerfeld regisseert film over Coco Chanel

19-03-2013 15:00

Honderd jaar geleden opende de legendarische Coco Chanel haar eerste boetiek. En dat moet gevierd. Ter ere van dit jubileum zal Karl Lagerfeld, jep, de enige echte, een korte film over het leven van Coco regisseren. De hoofdrol? Die is weggelegd voor het huidige gezicht van het luchtje Coco Mademoiselle: Keira Kneightly.

Ook Stella Tennant, Tallulah Harlech, Brad Kroenig én Brad’s zoon Hudson spelen mee in de film die deze week wordt geschoten in Parijs. Daar wordt een “gedetailleerde retro set” gemaakt van Coco’s eerste boetiek die ze in het strandplaatsje Deauville opende..

Première op een boot

De film wordt uitgezonden op een cruise die het merk in mei in Singapore organiseert ter ere van de nieuwe collectie, maar met deze grote namen zal hij ongetwijfeld de lucht ingaan.

Het leven van Coco werd al eerder verfilmd. Anne Fontaine liet Audrey Tautou de rol van Gabrielle ‘Coco’ Chanel vertolken in Coco Avant Chanel.

Koningin van de mode

Coco stond in de roerige jaren twintig bekend als de Koningin van de mode. Ze opende haar eerste boetiek in 1921. In 1918 kreeg ze een pand in handen aan de Rue Cambon in Parijs, daar opende ze drie jaar later de boetiek. Zes jaar later bezat ze in diezelfde straat vijf opeenvolgende panden. Chanel was degene die de Garçonne-stijl bedacht: ze trok vrouwen truien en plooirokken met verlaagde taille aan en versierde de haren met clochehoeden en haarbanden.

Een bekend citaat van de ontwerpster en zakenvrouw is: “Elegant zijn is geen kwestie van een nieuwe jurk aantrekken. Je bent elegant, omdat je elegant bent.” Daar zijn wij het maar al te veel mee eens.

Bron: WWD