10 redenen waarom de jaren ’90 geweldig waren

20-03-2013 16:22

Ja, daar zit je dan. Met je quarter life crisis. Met een matige startersbaan of in de college banken, terugdenkend aan toen. Terwijl je neefje of zusje slechts van half negen tot drie naar school moet. Maar opgroeien was vroeger veel leuker. Véél leuker. We hebben tien redenen op een rijtje gezet waarom dat zo is.

De tekenfilms waren beter

Zeg nou zelf: Pokémon

Of Dora The Explorer

Flippo’s

Die zaten gewoon in de chips. Er was dus een semi-legitieme reden om te zeuren om chips. Zonder dat er een commissie ageerde tegen verpakkingen en acties die kinderen tot snoepen zouden aanzetten.

Voetbal was cooler

Alle kinderen wilde een voetballer uit de Nederlandse competitie zijn, want de Eredevisie was nog geen Micky Mouse competitie

De gulden

Mooiere en meer muntjes = meer pret. Eén euro = meer dan twee gulden, dus voelde je je als kind sowieso rijker in de jaren ’90.

Tamagotchi kwam op de markt

Dat was best awesome. Toch?

Internet was er amper

Dus je kon gewoon gaan voetballen met klasgenootjes. Of iets anders doen. Buiten, bijvoorbeeld.

De vetste lego

Vergelijk deze lego met deze lego. Ja, dat lijkt me duidelijk. Wie is er niet opgegroeid en een gelukkig, fijn mens geworden met het kasteel van Koning Leeuwenhart? Precies, iedereen die opgegroeid is en een gelukkig, fijn mens is geworden.

Spice Girls

TV series waren leuker

Is zo. Hier vind je trouwens een aardig overzicht van alle stelletjes die je wilde zijn.

Nu is er Justin Bieber, toen was er…

Dit hitje.