Facebook voert actie op Twitter

18-04-2013 14:27

Facebook wil dat er nog meer getweet wordt over veranderingen op Facebook en gaat vanaf nu op onverwachte momenten van websitenaam veranderen, met bijpassend adres. Facebook zal dan tijdelijk niet meer onder facebook.com te vinden zijn, maar op een tijdelijke andere website op internet. Facebook heeft voor deze actie honderden websites aangemaakt en zal de komende tijd met een onregelmatige frequentie van adres verwisselen.

Veranderingen in privacy instellingen werkte ook uitstekend

Sinds Facebook een aantal keer de lay-out veranderde, is de populariteit van het sociale netwerk fors gestegen. ‘Wij zagen dat wanneer Facebook van lay-out veranderde, wij volop besproken werden op twitter. Dat is natuurlijk goud! Ook het onverwacht veranderen van privacy instellingen werkte uitstekend’, aldus een woordvoerder van het netwerk. Het bedrijf wil verandering nu als uniek kenmerk van het eigen merk inzetten in de gehele marketingstrategie voor sociale media.

Meer aandacht op twitter

Zo hoopt het bedrijf steeds vaker in de aandacht te staan van gebruikers op twitter en andere sociale netweken. Op welke url adressen het netwerk tijdens de acties te vinden zal zijn, wordt nog niet bekend gemaakt. De adressen zullen op de dag van de actie zelf via diverse sociale media verspreid worden. ‘De veranderingen op facebook moeten niet ruim van tevoren aangekondigd worden, dan zal de social media actie geen effect hebben. Juist de combinatie tussen iets nieuws en het verassingseffect dat ermee gepaard gaat, is schijnbaar voor gebruikers een reden om er veel over te discussieren op twitter’, zo stelt de woordvoerder.

Hashtag #facebook

Er zijn al wel enkele speculaties over webadressen, die facebook mogelijk zal inzetten. Zo zijn headbook.com en facepaperback.com te verwachten websitenamen. Facebook wil verder niets kwijt over of de verschillende websites ook een andere lay-out of privacy instellingen zullen hebben. Dat zal een verrassing moeten blijven. De social media experts bij Facebook raden mensen wel aan om de hastag #facebook te gebruiken als zij over deze actie tweeten.