TPOok!

 
Muziek

Christopher Lee brengt op 91ste verjaardag metalalbum uit

'Oudste metalmuzikant ooit'

Vandaag, 27 mei, wordt acteur Christopher Lee 91 jaar oud en wat brengt hij mee op zijn verjaardagpartijtje? Metal! Naast acteur is Lee ook zanger. Hij begon als operazanger -een vak dat hem blijkbaar in het bloed zat: zijn grootmoeder was al operazangeres- en die hoedanigheid was hij eerder al te gast voor wat extra vocalen op een album van powermetalband Rhapsody (of Fire). Dit zette hem er blijkbaar toe aan om het zelf ook eens te proberen: in 2010 bracht hij zijn eerste symfonische metalalbum uit: Charlemagne: By the Sword and the Cross, een conceptalbum over Karel de Grote. Nu komt Lee met een vervolg, naar eigen zeggen ‘full heavy metal’ in contrast met het eerdere meer symfonische album.

Oudste metalmuzikant

Christopher Lee heeft met zijn metal-optredens een al nieuwe eretitel aan zijn lange lijst verdiensten kunnen toevoegen. Nu is hij niet alleen operazanger, Dracula, een Bond-villain, StarWars én Lord of the Rings acteur, maar ook de oudste metalmuzikant die een album uit bracht ooit. Well done, sir! Het nieuwe album is wederom een Karel de Grote conceptalbum en heet Charlemagne: The Omens of Death. Lee heeft op het nieuwe album onder meer hulp gekregen van Richie Faulkner, de nieuwe gitarist bij Judas Priest. Een aantal previews kun je hieronder beluisteren.

CC-Foto: Christopher Lee in 2012 bij de opening van het 62e Berlin International Film Festival door ‘Siebbi’

   

Steun direct Gyurka Jansen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.