Doneer aan TPO
 

Johan Cruijff gaat de economie redden

Binnen drie maanden

Door: , 14:38, 04 juni 2013

Binnen drie maanden

Nu Johan Cruijff Ajax weer op de rit heeft, is het tijd voor een nieuw project. Een iets groter project. De Verlosser wil Nederland in drie maanden uit de crisis helpen. In zijn column in De Telegraaf doet Cruijff een schot voor de boeg. Want als iemand weet dat je moet schieten om te kunnen scoren, dan is het Cruijff wel.

Heel simpel

“Allemaal heel simpel”, redeneert Cruijff op geheel eigen wijze. “Doe drie keer per dag aardig tegen een ander. In woord of gebaar. Ik voorspel dat we binnen drie maanden uit de recessie zijn. En het kost niks.” Simpel, goedkoop – gratis zelfs – en verduiveld simpel. Dat is de Cruijff die we kennen, de Cruijff die we willen zien, de Cruijff die ons kan verlossen.

De eeuwige nummer 14 ziet dingen gewoon wat eerder dan de rest, en dat komt omdat hij het doorheeft. Hij rekent ons voor: “Drie keer per dag iets doen om een ander blij te maken, laten wij daar als Nederlanders mee beginnen. Per maand zijn dat meer dan een miljard positieve acties.”

Een betere wereld begint in Nederland. In Betondorp om precies te zijn.

 
 
 
   

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace