Tien groene hipsterdingen voor op je verlanglijstje

04-06-2013 13:00

Groen, duurzaam, eerlijk en nog meer van dat soort termen zijn hip. En de producten die ze leveren doorgaans ook. Het internet staat vol gadgets voor op je verlanglijstje of als verjaardagscadeau voor je hipstervrienden. ThePostOnline zocht tien groene dingen die de ideale cadeautjes zijn.

De Dopper

bespaarshop.com--Dopperactie1-38
Het probleem van de waterflesjes die je steeds kapot knijpt omdat het plastic zo dun is, is opgelost. Met de Dopper heb je weliswaar niet water van een duur merkje uit één of andere vreemde bron ergens in Zwitserland, het komt gewoon uit de kraan en je moet hem zelf vullen, het is wel een stuk goedkoper en je zult menig Greenpeace verkoopmeisje er blij mee maken. Nog cooler in de stalen uitvoering.

Kartonnen vogelhuis

opvouwbaar-kartonnen-vogelhuis-met-enveloppe
Als we dan toch met alternatieve materialen bezig zijn, probeer dit vogelhuisje van karton eens. Komt in een enveloppe, dus ook nog eens makkelijk op te sturen naar je reizende hipstermaatje in Azië. Een stukje creatieve therapie tussen de yogalessen door.

iPhone opladen in de zon

a-solar-iphone-4-power-pack-am-403-
De zomerlente des doods met zoveel zon dat we het niet aankunnen komt eraan. Dat staat gelijk aan uren zonnen in het park of op het strand. Maar noes, je iPhone! Zo lang gaat de batterij niet mee. Heel handig is dit hoesje waarmee je je iPhone kunt opladen met zonne-energie. Toch nog even Instagrammen dat je met Club Maté in de zon ligt.

Thaise wijnfleshouder

wijnfles
Niet heel handig als je louter wijn met kurk drinkt, tenzij je die steevast in een avond leegdrinkt. Deze Thaise wijnflessenhouder is gemaakt door ex-lepra patiënten, dus je doet er ook nog eens een goede daad mee. Kun je dan weer een wijntje op drinken.

IJzeren barbecue

1001111117914_0
Het is dan misschien oud ijzer, deze barbecue en vuurkorf in één is geen lood om oud ijzer. Van wat schrootjes is een hippe barbecue gemaakt voor al je tofu en vegaburgers. Plus: helemaal terug naar die tijd dat je aan het reizen was in India, want deze BBQ is daar gemaakt.

Verantwoorde teenslippers

ethletic slippers
Ja, want wat we al zeiden bij de iPhone, zomerlente des doods komt eraan. Park, strand, iPhone en teenslippers. Deze teenslippers zijn geheel gemaakt van FSCgecertificeerd en fair trade natuur rubber. Dus, eerlijk, duurzaam, dat soort. En kek kleurtje voor bij het blauwe of groene detail in de rand van je hoed.

Zelfvernietigende laptopsleeves

Naamloos
Deze laptopsleeve breekt zichzelf af als je hem weggooit. En is volledig ontwikkeld volgens het cradle to cradle-principe. Dat is dus heel duurzaam. Verkrijgbaar voor zowel 13 als 15 inch.

Kartonnen speakers

suck-uk-cardboard-radio-640x480-a
Recyclebaar en dus heel duurzaam, deze kartonnen boxjes. Al dat hout is natuurlijk heel cool, maar karton sleept toch net iets makkelijker mee naar het park. Huistip voor de creatieve kunstenaars onder ons: zelf beschilderen. Raak je niet in de war.

Bloemen en granaten

suck_uk_-_flower_grenade_-_1_-_640x480_1
Speciaal voor je pacifistische vrienden met een liefde voor kleuren. Hipsterder kan haast niet. Deze flower grenade gooi je op een plek die opgefleurd mag worden, en dan verschijnt er binnen een maand een klein bloemperkje. Kill it with love. Of bloemen.

Papieren zakje

d4eab85dc0d715e27328dbaee77dd286
Papieren zak krijgt een geheel nieuwe betekenis met deze Handbag Paper Tote Waxed. Een hele mond vol, maar deze tas is best tof. En in heel veel kleuren en soorten verkrijgbaar.