Weten & Tech

Bits: Recensie – Mobile Game: Bam Fu!

18-06-2013 17:00

Bam Fu is de nieuwste titel van de Utrechtse studio ‘Game Oven’, eerder verantwoordelijk voor de Ipad-game Fingle. Bij Game Oven moeten ze ‘never change a winning formula’ gedacht hebben: als er één titel is waar deze multiplayer-game voor Android en IOS het beste mee vergeleken kan worden, dan is dat Fingle.

BAM1

Is dat een minpunt? Integendeel! De invloed van voorganger Fingle valt niet te ontkennen in Bam Fu, toch heeft dit nieuwe spel van Game Oven genoeg te bieden om een aankoop te rechtvaardigen.

De opzet van Bam Fu is bedrieglijk simpel: op het scherm van je smartphone/tablet ligt een patroon met cirkelvormige, gekleurde steentjes. Het aantal kleuren (en spelers) kan variëren van twee tot vier. Iedere speler probeert zo snel mogelijk alle steentjes op het veld (minimaal vier, maximaal zestien) zijn eigen kleur te geven. Dit doen spelers door op steentjes te tikken die niet corresponderen met hun eigen kleur. Het resultaat is dat iedereen als een bezetene op het scherm tikt, met chaotische potjes vingergymnastiek als gevolg. Wie erin slaagt als eerste vijf potjes te winnen mag zichzelf de ‘Bam Fu Baas’ noemen (of iets vergelijkbaars).

BAM3

Rondes duren ultrakort; soms zelfs maar één seconde. Dit houdt het tempo hoog, wat bijdraagt aan het hectische gevoel van de game. Helaas is Bam Fu een beetje een ‘one trick pony’, want korte potjes hectisch hengsten op je smartphone of tablet is het enige wat deze game te bieden heeft. Daarbij dient opgemerkt te worden dat het met drie of vier spelers alleen leuk is om op een groter scherm (dus een tablet) te rammen, want de vingers van vier spelers ontnemen je het zicht op het scherm van je Iphone.

Nog een tip: zorg dat iedereen die meespeelt zijn of haar nagels een beetje netjes heeft geknipt; dat voorkomt blessures bij de andere spelers!

BAM4

Je kunt Bam Fu een klein beetje vergelijken met het bordspel Twister, maar dan is dit een miniatuurversie ‘on crack’. De simpele opzet maakt deze game toegankelijk voor iedereen, maar verwacht geen speelsessies die langer duren dan een kwartier.

SCORE:

SCORE3½

 

Bam Fu is gemaakt door Game Oven en is verkrijgbaar op de App Store voor €0,89. Op 20 juni verschijnt de game voor Android-devices in de Google Play Store. Als je uitsluitend met z’n tweeën wilt Bam Fu’en dan voldoet de smartphone, maar het spel komt beter tot z’n recht op een tablet.

Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected], of volg Bits op Twitter: @Bitspost’.