Doneer aan TPO
 

Braadworst nu ook al seksistisch

'SCHANDE! DOM SEKSISME!' aldus Antje Schrupp (vrouw) & Susanne Enz (vrouw)

Door: Pepijn Woudrichem, 16:08, 27 juni 2013

De Duitse journaliste Antje Schrupp is woedend op supermarktketen Edeka. Die verkoopt mannen- en vrouwenbraadworsten. Schrupp vindt dat niet alleen seksistisch, maar ook nog eens geldklopperij. De vrouwenworsten zijn veel duurder.

Op het etiket van de mannenvariant staat dat de worst sterk gekruid is en lekker hartig smaakt.

De vrouwenworst is volgens de verpakking zeer mager.

Mannenworst dik en zwaar

Op het eerste gezicht lijken de vrouwenworsten goedkoper. Maar wie goed vergelijkt ziet dat de mannenworst dikker en zwaarder is. Toch kost een pakje met vijf worsten 2,99 euro. De vijf vrouwenworsten zijn de helft dunner en lichter, maar kosten 1,99 euro. Omgerekend is dat een euro meer.

Op haar website citeert Schrupp uit een brief die journaliste Susanne Enz aan Edeka heeft geschreven. Enz is ook boos en noemt de worsten een voorbeeld van ‘dom seksisme’.

Volgens haar gaan de bedenkers van de mannen- en vrouwenworst uit van stereotypen. Mannen eten veel en vrouwen letten op de lijn, mannen mogen plezier hebben, vrouwen hebben een verzorgende rol.

Op speciale wijze gedraaid

The Local vroeg Edeka om commentaar. De supermarktketen zegt dat de vrouwenworsten inderdaad duurder zijn, maar dat komt door de speciale ingrediënten die erin zitten. Ook zijn ze op een heel speciale manier gedraaid.

Over de verpakking en het idee achter de worsten wil Edeka niets zeggen.


   
 
 
 
Toon / Verberg Reacties