Knappe mensen doen het beter op de werkvloer

02-07-2013 16:00

Mensen die waarde hechten aan het uiterlijk van mensen hoeven niet langer afgeschreven te worden als oppervlakkig. Ja, natuurlijk is er meer in het leven dan er goed uitzien. Maar, zo meldt Jezebel, het is wel verschrikkelijk handig om aantrekkelijk te zijn.

Recentelijk deed Michigan State University een onderzoek naar hoe werknemers door collega’s werden behandeld. Hoe vaak er gemene dingen worden gezegd, of er onbeleefd werd gedaan en hoe vaak ze belachelijk werden gemaakt. Daarna werd er aan willekeurige mensen gevraagd hoe ze het uiterlijk van de werknemers zouden beoordelen. Deze uitkomst is gecombineerd met andere factoren, leeftijd, geslacht, hoe lang ze in dienst zijn, en zo is berekend hoe mensen het doen op de werkvloer. Wat blijkt? De knappe mensen worden een stuk beter behandeld.

In totaal werden 114 werknemers onderzocht. De meeste mensen maken de ongelooflijk hete mensen niet belachelijk, tenzij ze zelf ook in deze categorie vallen. Iedereen heeft wel eens een bad hair day, maar de knappe mensen lijden niet onder het feit dat ze niet ongelooflijk heet zijn. Gelukkig werd er ook ontdekt dat hele aardige mensen het ook goed doen op de werkvloer. Dus, lelijk? Probeer aardig te zijn.