Leven

22 feuten ziek tijdens ontgroening

29-08-2013 18:55

Tweeëntwintig aspirant-leden van de Utrechtse studentenvereniging C. S. Veritas zijn ziek geworden tijdens de ontgroening. Het zou mogelijk door de gegeten zuurkool veroorzaakt kunnen zijn, maar de vereniging doet samen met de GGD nog onderzoek naar de oorzaak van de ziekte bij de feuten.

Het is nog niet duidelijk wat het ziektebeeld bij de feuten heeft veroorzaakt, aangezien ze pas achttien uur na het eten van de zuurkool – de hoofdverdachte in deze zaak – onwel zijn geworden. We wachten dus nog even op bericht van de GGD.

Wel lijkt er sprake van onenigheid tussen de ouders en het bestuur van Veritas. Kees Polak kan het volgens het AD niet handelen dat hij geen info kreeg van het bestuur van de studentenvereniging.

De kinderen van de meneer Polak zijn blijkbaar nog nooit ziek geweest.

Alle feuten zijn inmiddels weer verzameld rond het kampvuur, waar liefelijke liedjes gezongen worden en de lichting eerstejaars elkaar leren kennen, doordat alle aanwezigen zich emotioneel openstellen voor de ander en er vertrouwen ontstaat op een basis van wederzijds begrip. Zoals bij elke ontgroening.

Bovenstaande foto betreft overigens een ontgroening in Amsterdam en heeft niets te maken met de idyllische taferelen in Utrecht