Doneer aan TPO
 

NCRV stopt met Joost Niemöller

Artikel over Martin Luther King ging te ver

Door: , 11:57, 03 september 2013

Artikel over Martin Luther King ging te ver

Publicist Joost Niemöller mag niet meer aanschuiven in het mediapanel van het NRCV-programma Lunch! op Radio1. Dat schrijft hij dinsdagochtend op de website De Dagelijkse Standaard. Eindredacteur Hans Ganzevoort nam volgens Niemöller aanstoot aan een artikel dat hij vorige week schreef over Martin Luther King.

In het artikel schreef Niemöller over etnische verschillen:

Als het gaat over de zwarten ligt het probleem in al zijn helderheid op tafel, niet te vermijden. Bij zwarten is er meer werkeloosheid, heel veel meer criminaliteit, minder gezinsstructuur, meer armoede. En er zijn nu wel gelijke rechten. Hoe zit dat? Zijn zwarten dan misschien toch gezamenlijk anders van karakter, en gaat dit dus verder dan de huidskleur?

Ook op ThePostOnline was Niemöller onderdeel van discussie aangaande zijn opvattingen. Miko Flohr beschuldigde hem begin dit jaar van racisme,  iets wat Niemöller vervolgens weer bestreed.

Wat denkt u?

Lees ook:

Mattermap over de discussie over etnische verschillen: Niemöller versus Flohr

 
 
 
 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace