The Hunger Games: Catching Fire overtreft voorganger

20-11-2013 14:02

Een nieuwe regisseur, nieuwe toevoegingen aan de cast en een groter budget. Anderhalf jaar na het verschijnen van The Hunger Games, volgt nu de verfilming van het tweede boek uit de reeks: The Hunger Games: Catching Fire. En in tegenstelling tot de trend is dit tweede deel grootser, meeslepender en imposanter dan zijn voorganger.

The Hunger Games: Catching Fire pakt het verhaal van de eerste film een aantal maanden na de terugkeer van Katniss (Jennifer Lawrence) en Peeta (Josh Hutcherson) in District 12 na het winnen van de 74e editie van De Hongerspelen, weer op. Ze staan op het punt te vertrekken voor de gebruikelijke zegetoer langs de andere districten en voelen hierbij constant de hete adem van president Snow (Donald Sutherland) in hun nek. Er is een opstand op handen onder het volk en Snow houdt Katniss hiervoor verantwoordelijk. Hij is er op gebrand er alles aan te doen om het volk verder te onderdrukken en Katniss uit de weg te ruimen. Hij moet dit echter op een dusdanig subtiele wijze doen dat hij zelf geen olie op het vuur van de opstandelingen gooit.

De 75e editie van De Hongerspelen biedt hiervoor de uitgelezen mogelijkheid, aangezien bij deze zogenoemde Quarter Quell er altijd afgeweken wordt van de gebruikelijke regels van de spelen om het extra bijzonder te maken. Als nieuwe regel wordt er besloten dit jaar de deelnemers uit de bestaande groep winnaars van de wedstrijd te kiezen en op die manier aan het volk te laten zien dat zelfs de sterkste onder hen niet opkunnen tegen de macht van Het Capitool.

Lees verder op FilmpjeKijken.com >>>