BITS – Playstation 4 is verschenen, Vlambeer Clone Tycoon

30-11-2013 17:56

Deze week verscheen dan eindelijk de Playstation 4 in Nederland. In deze verlate Bits leest u over dit apparaat. Daarnaast vonden we een managementspel waarin je spellen van Vlambeer kopieert en hebben we een spannende reportage over de PS4 vanaf het exotische Cuba.

Welkom, Playstation 4

Deze week verscheen Sony’s nieuwe spelcomputer, de Playstation 4, in Nederland. Mensen die hem vóór half augustus reserveerden waren verzekerd van een exemplaar; verstandige mensen moeten nog één of twee maanden wachten op de tweede levering. De games die je voor de PS4 kunt kopen zijn overwegend nog niet veel soeps, wat traditie is bij nieuwe spelcomputers.

Hetzelfde geldt – in iets mindere mate – voor de spellen op de Xbox One, Microsofts opvolger van de Xbox 360. Deze console verschijnt in de loop van 2014 pas in Nederland, maar we vingen op dat aardig wat gamers reeds een nieuwe Xbox geïmporteerd hebben vanuit ons omringende landen.

Onze recensent Roland ontving alvast een recensie-exemplaar van Knack; aangezien de Bits-redactie nog niet de beschikking heeft over een Playstation 4, recenseren we binnenkort de DVD! We kunnen alvast zeggen dat hij helemaal rond is! Hoera voor next-gen!

KNACK

Vlambeer Clone Tycoon

De Nederlandse studio Vlambeer staat bekend om zijn uiterst speelbare arcade-achtige games én om het feit dat ze in het verleden te maken hadden met vervelende lui die hun spelconcepten – met veel financieel succes – bijna één op één namaakten.

VLAMBEER

Spellenmakers Rik Nieuwdorp en Martijn Frazer maakten een browsergame waarin je zelf in de huid kruipt van een nefaste spellenjatter om Vlambeer het leven zuur te maken. Veel plezier!

Reportage: Playstation 4-launch in Cuba!

De reden voor dit verlate Bits-gamenieuwsweekoverzicht is een béér van een jetlag van uw verslaggever. Deze week keerde hij terug van het eiland Cuba, waar hij naartoe reisde om verslag te doen van de Playstation 4-launch in Havana!

Uw Verslaggever: “Wat een enorme rij! Buenos dias! U staat allemaal te wachten op de nieuwe Playstation?”
Jorge: “Hola, señor! My amigo, you want to buy real cigar? Four pesos!”
UV: “No no, not four pesos, PS4!”
Jorge: “Si, pesos four! Is real Cohiba, my friend!”
UV: “No, no! Are you waiting for the new Playstation?”
Jorge: “No señor. We are standing in line all day for milk. You want buy cigar? Is real Cohiba!”
UV: “No, gracias!
Jorge: “You have soap for me?”
UV: “Eh… No.”
Jorge: “Maybe a razor? You have a peso for me? I need soap, señor.”
UV: “…”
Jorge: “You want to buy this T-shirt? This is Che Guevara, our national hero! Only five pesos!”
UV: “Echt!? Waar haal je dat T-shirt nou ineens vandaan!?”
Jorge: “Señor! Can I have your toothbrush?”
UV: “Yes! Okay! Here is my toothbrush! Now leave me alone!”
Jorge: “Señor! You want to buy toothbrush? Only five pesos!”

U ziet: de lancering van de Playstation 4 werd op Cuba op geheel authentieke wijze beleefd! Er was in het gehele land geen Playstation meer te krijgen!

De Poll

De poll van vorige week was een inkoppertje! ‘Wat koopt u nu het liefst?’ Het antwoord: De Xbox One in Duitsland! Deze optie liet ‘een cd van Nielson’, ‘een zonneklep’ en ‘Ridiculous Fishing voor Android’ mijlenver achter zich.

De poll van deze week is als volgt: ‘Ik vond de reportage op Cuba fantastisch, en daarom willen we snel een reportage van’:

[polldaddy poll=”7606330″]

Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected], of volg Bits op Twitter: @Bitspost’.