Muziekmoment week 50

09-12-2013 18:01

Komende week staan er weer een paar mooie releases op stapel. In verband met bomen en een bos en het niet meer zien, zet Cedric van der Ploeg in Muziekmoment de beste releases op een rijtje. Dit keer: Toy en My Baby.

Toy – Join The Dots

TOY-PACKSHOT-copy-600x600
Genre: rock
Na het sterke debuut dat vorig jaar uitkwam, brengt Toy ons deze week een sterk tweede album: Join The Dots. De psychedelische rock die Toy, gevormd in 2010, maakt doet denken aan verschillende hedendaagse bands als Wooden Shjips en The Horrors, maar ook aan The Doors en Pink Floyd. Join The Dots is een album met stevige gitaren die niet voortkabbelen, maar flink doorstuwen. De soms wazige en soms rauwe zang zorgen voor een zelfverzekerde sound. De langharige Britten weten een fuzzy plaat af te leveren, die zeker voldoet aan de verwachtingen.

My Baby – My Baby Loves Voodoo

mybaby_digitalportal
Genre: soul
Ze komen uit Amsterdam, maken een spannende mengelmoes van soul, funk, blues en what not?, brachten deze week hun eerste plaat uit en overtuigen doen ze zeker. My Baby Loves Voodoo is een plaat vol lef, met uitstapjes naar dansbare stijlen. Klinkend als vrolijke oude soul, verschuift de plaat naar moderne funk. Zangeres Cato van Dijck weet met haar sterke stem de plaat ruggengraat te geven. Een plaat om niet voorbij te laten gaan.

Cedric van der Ploeg is doordeweeks student journalistiek en in het weekend adviseert hij je in Plato Leiden over de beste nieuwe muziek. In Muziekmoment recenseert hij de beste cd’s die hij de zaterdag daarvoor is tegengekomen.