BITS – Games, Nidhogg, Framed!

03-01-2014 19:13

Gelukkig nieuwjaar en de beste wensen voor 2014! Dat jullie maar veel interessante games mogen spelen; wij kennen er een paar die binnenkort verschijnen!

Nidhogg

NIDHOGG
Nidhogg is een zwaardvechtspel dat je tegen elkaar speelt; beide spelers moeten het einde van het level bereiken om daar opgegeten te worden door een reusachtige slang/piemelmonster/whatever. Het lijkt een beetje een ‘deathmatch’-versie van Prince of Persia. Het spel is al behoorlijk lang (een jaar of drie, vier) in ontwikkeling en verschijnt op 13 januari op Steam; verrassend!

WTF! Alles wordt ge-DDoS’t!

Valves game- en distributieplatform Steam ligt reeds de hele dag onder vuur van ‘Distributed Denial of Service’-aanvallen. Dat is nog niet alles: Ook Origin (het netwerk van Electronic Arts), Battle.net (Blizzard) en de servers van League of Legends zijn zéér moeilijk bereikbaar. Op het moment lijkt alles weer min of meer te werken, maar houd er rekening mee dat er storingen op kunnen treden.
STEAM2
Als je zin hebt om vanavond te gamen, kun je beter de spelcomputer aanslingeren! Hier kun je checken of de ‘DDoS’-aanvallen nog bezig zijn! Op het moment van schrijven is er een enorm volume aan dataverkeer richting (vermoedelijk) de gamenetwerken te zien.

Microsoft had plannen voor een Xbox One zonder Blu-Ray

Na de E3 van vorig jaar, waarin de Xbox One werd aangekondigd, is er binnen Microsoft nog gepraat om de spelcomputer zonder ‘Blu-Ray’-speler uit te brengen. Uiteindelijk werd besloten om dit niet te doen, omdat het uitsluitend kunnen downloaden van (de grote!) games voor problemen kon zorgen.
XboxD_Logo_Consle_Sensr_controller_F_GreenBG_RGB_2013
Los daarvan zouden winkels en elektronicaketens hiermee grotendeels buitenspel worden gezet; waarschijnlijk zou Microsoft zich met een ‘online only’-spelcomputer onsterfelijk onpopulair maken. Ook opvallend is dat wederom duidelijk wordt dat Microsoft ten tijde van de E3 nog helemaal niet zo’n vastomlijnd idee had van z’n eigen spelcomputer; slechts een half jaar voor deze in de winkel lag. Ergens is het toch niet helemaal goed gegaan, zo lijkt het.

Oprichters Popcap stappen op

Twee oprichters van ‘Popcap’, de studio achter mobiele spelletjes als o.a. Plants vs Zombies, verlaten de studio. Chief executive officer Dave Roberts en spelontwerper Jason Kapalka stoppen er mee, hoewel Kapalka nog zijdelings bij de studio betrokken blijft. Electronic Arts kocht Popcap in 2011, om een sterke positie te veroveren op het gebied van ‘mobile games’. De meest recente game – Plants vs Zombies 2 – was geen onverdeeld succes; het spel werd vaak gedownload, maar spelers deden minder ‘in-app’-aankopen dan verwacht waardoor de opbrengst tegenviel.
pvz2
Het lijkt een beetje een trend te worden: een paar jaar nadat Electronic Arts een studio koopt, vertrekken de oprichters. Hetzelfde gebeurde bij o.a. Bioware en (eerder deze week!) Criterion. Het is niet helemaal duidelijk wie het initiatief voor het aftreden genomen heeft: sommige ontwikkelaars kunnen maar moeilijk wennen aan het feit dat ze ineens onderdeel zijn van een enorm gamesconcern dat veel eisen – die niet altijd even redelijk zijn – stelt aan spellen.

Framed

Deze game ziet er aardig uit! Framed is een interactieve comic waarin jij de afloop van het verhaal bepaalt door plaatjes te verwisselen! Check!

Framed verschijnt over niet al te lange tijd op Steam en in de App Store; tegen die tijd kunnen we er hopelijk meer over vertellen! Tot volgende week!

Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected], of volg Bits op Twitter: @Bitspost’ of op Facebook!