Waar kunnen we naar uitkijken in 2014? (3)

18-01-2014 12:00

De grootste projecten worden doorgaans uitgebracht in de zomer, maar dat betekent niet dat het najaar niet garant staat voor goede films. Twee reeksen worden komend najaar (deels) afgesloten, en ook de nieuwe Christopher Nolan bereikt de bioscopen in de loop van het najaar. Er is dus nog een hoop om naar uit te kijken!

September

Het einde van de zomer is een rustige periode. De grootste producties zijn de maanden ervoor al uitgebracht, dus september is een rustig maandje.

Jersey Boys
Regisseur: Clint Eastwood
Cast: Christopher Walken, Freya Tingley, James Madio

In 2014 waagt Clint “Dirty Harry” Eastwood zich voor het eerst aan een musical. De film volgt de opkomst van de Four Seasons, wiens muziek, na moeilijke tijden, symbolisch werd voor een generatie. Op het moment is de gelijknamige musical te zien in de theaters. Er is nog niet heel veel bekend over de film, maar kom op, we hebben het immers over Clint Eastwood. Ik denk dat het wel goed zit met deze film.

The Maze Runner
Regisseur: Wes Ball
Cast: Dylan O’Brien, Will Poulter, Kaya Scodelario

In een post-apocalyptische wereld (het zal ook eens niet) komt de jonge Thomas terecht in een gemeenschap van jongens. Snel komen ze erachter dat ze gezamenlijk in een groot doolhof zitten. Dit zorgt ervoor dat ze moeten samenwerken met medegevangenen om te ontsnappen. Het concept van de film klinkt interessant, maar de film zal door zijn onbekendheid waarschijnlijk geen groot succes worden. Toch zal de film waarschijnlijk genoeg weten te vermaken.

Oktober

Gone Girl
Regisseur: David Fincher
Cast: Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris

Gebaseerd op het boek van Gillian Flynn is de nieuwe thriller van David Fincher misschien wel één van de meest geanticipeerde films van het jaar. De regisseur heeft met SevenPanic Room en zijn meest recente film, The Girl With The Dragon Tattoo al bewezen dat hij meester is in het thriller genre. De film gaat over Nick Dunne, wiens vrouw op mysterieuze wijze opeens verdwijnt. De zaken worden er niet makkelijker op als hij zelf verdacht wordt.

Paranormal Activity 5
Regisseur: Gregory Plotkin
Cast: ???

Dacht je dat je er eindelijk vanaf was? Het antwoord is nee… Na drie sequels en twee spin-offs vonden de makers het nog niet genoeg, en daarom krijgen we dit najaar Paranormal Activity 5 voor onze kiezen. Het enige wat tot dusver bekend is, is dat de film geregisseerd zal worden door de editor van de voorgaande films. Dit soort films blijken het altijd goed te doen, dus net als het pas uitgekomen The Marked Ones zal ook dit vierde vervolg genoeg volk naar de bioscoopzalen lokken.

November

Interstellar
Regisseur: Christopher Nolan
Cast: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain

Van de nieuwe Christopher Nolan kunnen we eigenlijk al met zekerheid zeggen dat het een succes wordt. We volgen een groep ontdekkingsreizigers die door een pas ontdekt wormgat terecht komen in een interstellaire reis, waarbij ze te maken krijgen met tijdreizen. Je leest het goed, tijdreizen. Wie anders dan de almachtige Nolan kan zo’n gecompliceerd onderwerp nog gecompliceerder naar het witte doek brengen? De beelden tonen ons nog niet veel, maar je hoeft geen filmfreak te zijn om te weten dat Nolan zijn nieuwe creatie een filmisch hoogstandje wordt.

The Hunger Games: Mockingjay – Part 1
Regisseur: Francis Lawrence
Cast: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth

Het is tegenwoordig een hype, het opsplitsen van het laatste boek in twee films. Harry Potter begon hiermee, en ook Twilight moest eraan geloven. Ook het laatste boek uit de The Hunger Games-reeks wordt opgesplitst. Nadat de 75ste editie van de Hongerspelen uitliep op een fiasco, is er langzaam maar zeker een opstand ontstaan tegen het Kapitool. Deze opstand wordt geleidt door, jawel, Katniss. Catching Fire heeft al bewezen dat vervolgen wel degelijk beter kunnen zijn dan hun voorgangers, en hopelijk lukt dat deze keer weer. Niet iedereen was te spreken over het afsluitende deel van de boekenreeks, omdat er geen Hongerspelen in voorkwamen. Hopelijk weten beide Lawrences, ondanks het ontbreken hiervan, een goede film neer te zetten!

December

The Hobbit: There And Back Again
Regisseur: Peter Jackson
Cast: Martin Freeman, Benedict Cumberbatch, Ian McKellen

Elke reis heeft een einde. Zo krijgt ook Bilbos wandeltocht een zinderende finale! Nadat Bilbo en de dwergen de Eenzame Berg hebben bereikt, kwamen ze oog in oog te staan met Smaug. Weten ze Erebor en de schat die daar ligt terug te winnen? Nadat werd besloten dit 310 pagina’s tellende boek om te zetten in niet twee maar drie films, kregen de schrijvers de opdracht om de appendices door te spitten. Op die manier loopt deze wandeltocht naadloos over in de andere. Als we het boek moeten geloven, wordt ook deze trilogie spectaculair afgesloten!

Dumb And Dumber To
Regisseur: Bobby Farrelly, Peter Farrelly
Cast: Jim Carrey, Jeff Daniels, Laurie Holden

Tot op heden is Dumb And Dumber misschien wel één van de leukste comedy’s ooit gemaakt! Twee kerels die op humoristische wijze zelfs het makkelijkste konden verpesten zorgde voor een hilarische film! Helaas wisten ze het weer te verpesten door negen jaar later de abdominale prequel Dumb And Dumberer uit te brengen. Twintig jaar na het origineel komen de originele regisseurs eindelijk met een vervolg! Deze keer gaan de heren op zoek naar een lang verloren zoon, die ze nodig hebben voor een niertransplantatie. Veel weten we nog niet van de film, maar met de originele regisseurs aan het roer én Carrey en Daniels in de hoofdrollen, krijgen we gegarandeerd een vervolg vol onderbroekenlol die het origineel verdient!

Natuurlijk is dit maar een selectie van het grote aantal films die dit jaar zullen uitkomen. Verwacht wordt dat 2014 een succesvol jaar gaat worden, al zal het nog grotere succes nog een jaar op zich laten wachten, aangezien 2015 nog voller zit met films!