Beleven we de apocalyps nogmaals alleen?

04-02-2014 09:00

Afgelopen jaar was The Last Of Us een grote hit! De survivalhorror die werd uitgebracht door Naughty Dog (de makers achter de Uncharted-reeks) wordt beschouwd als één van de beste spellen van de afgelopen jaren. Aangezien het spel zo’n commercieel succes was, was de kans op een vervolg natuurlijk wel erg groot. Nu weet IGN te melden dat de ontwikkelaars momenteel bezig zijn met een vervolg. Aangezien het spel afgelopen jaar uitkwam is de kans groot dat we een vervolg op zijn vroegst in 2015 kunnen verwachten. Momenteel wordt er nog gewerkt aan Uncharted 4, die exclusief op de PlayStation 4 verkrijgbaar zal zijn.Voor de mensen die The Last Of Us niet kennen: Het spel gaat over een man genaamd Joel. Hij krijgt de opdracht om een 14-jarig meisje genaamd Ellie de stad uit te smokkelen. Maar iets wat begint als een simpele klus, groeit al snel uit tot een intense en brute reis door de Verenigde Staten.

Nu weet ik niet zozeer of een vervolg op The Last Of Us een goed idee is. Ikzelf heb het spel twee keer uitgespeeld, en beide keren heb ik genoten van de intensiteit van het spel. Ik ben bang dat een vervolg op zo’n spel niet helemaal zal werken. Het is ook een moeilijk spel om een vervolg op te maken. Het verhaal van Joel en Ellie is verteld, dus de enige mogelijke optie die ze hebben is een vergelijkbaar verhaal vertellen. Nu heeft Naughty Dog met de Uncharted-reeks wel bewezen hoe je een goed vervolg moet maken, aangezien die reeks met het deel beter is geworden.

Op het moment is het nog speculeren of er een vervolg komt, maar de kans is erg groot dat dit wel het geval is. Voordat het zover is, kunnen we ons voorbereiden op de uitbreiding die Naughty Dog op 14 februari uit zal brengen. Daarnaast zal ook Uncharted 4 in de loop van 2014 verschijnen.