En die briljante projecten dan?

06-02-2014 11:00

Zondagavond is de acteur Philip Seymour Hoffman dood aangetroffen in zijn appartement in Manhattan. Hij werd in de badkamer gevonden met een naald in zijn arm. Hoffman is hoogstwaarschijnlijk overleden aan een overdosis. Hij had al langere tijd last van depressie en een heroïneverslaving, waar hij zich vorig jaar nog voor had laten behandelen.

De politie vond nog 20 naalden en 49 gesloten zakjes heroïne in het appartement. Hoffman zou tegen vrienden gezegd hebben dat hij vreesde dat hij zou overlijden aan een overdosis heroïne. Hoffman was vooral bekend uit Capote waar hij een Oscar voor in ontvangst mocht nemen. Hij werd daarnaast nog drie keer genomineerd voor een Oscar in de categorie ‘Beste mannelijke bijrol’. Hij was verleden jaar nog te zien in The Hunger Games: Catching Fire en zou een rol spelen in de twee vervolgen die respectievelijk 19 november 2014 en 20 november 2015 zouden uitkomen.

Lionsgate (het productiebedrijf achter de films) heeft laten weten dat de releasedata van de films niet in gevaar zullen komen.

Philip Seymour Hoffman was a singular talent and one of the most gifted actors of our generation. We’re very fortunate that he graced our Hunger Games family. Losing him in his prime is a tragedy, and we send our deepest condolences to Philip’s family,” al dus Lionsgate.

Hoffman had nog maar zeven draaidagen te gaan. Vandaag is er bekend gemaakt dat hij nog maar één scène hoefde op te nemen en die zullen ze digitaal afwerken. Hoffman zijn personage in de films is Plutarch Heavensbee. Hij speelde een grote rol in het laatste boek van Suzanne Collins, waarin hij een belangrijke rol speelt in de revolutie. Naast de laatste twee delen uit de The Hunger Games-reeks zou de acteur te zien zijn in A Most Wanted Man, de nieuwe film van Anton Corbijn. Gelukkig waren de opnames al afgerond. De film zal in de loop van 2014 verschijnen.

Philip Seymour Hoffman werd 46 jaar oud.