Weten & Tech

Recyourself: de weg naar roem geplaveid

06-02-2014 13:04

Met YouTube, (wijlen) MySpace en gewoon Facebook was het al niet moeilijk om beroemd te worden met je liedjes. Kijk naar Esmee Denters, wereldberoemd. Kun je niet meer omheen sinds ze liedjes coverde en die op YouTube zette. Vanaf 15 februari wordt het nog veel makkelijker om je muziek aan de man te brengen. RecYourself is een online platform voor muzikanten.

“Het concept is simpel. Iedereen kan op RecYourself zelfgemaakte muziek uploaden in het genre waar een track thuis hoort. Elk genre wordt gepresenteerd door een ambassadeur. Deze ambassadeur is een gevestigde naam uit dit genre,” vertelt initiatiefnemer Serghinio Paolo Plet aan FrankWatching. “Als de track is geüpload in het desbetreffende genre, kunnen andere gebruikers éénmaal op de track stemmen en zal er per genre een ranglijst worden bijgehouden.”

Dance Fair

Tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) werd de betaversie van RecYourself gepresenteerd. Op 15 februari wordt tijdens de Dance Fair in Utrecht de officiële versie gelanceerd en zal het platform groots van start gaan. Althans, dat is het plan. In de nieuwe versie zal bijvoorbeeld een social media-plugin zitten, waardoor de muzikant zijn of haar muziek kan delen. Ook is het de bedoeling dat de ambassadeur van ieder genre zijn top 10 via social media deelt. Zo wordt de weg naar roem ineens een stuk korter en bereikbaarder, zonder dat je in een kuikenspak voor de jury van Idols hoeft te staan of vals zingen van de zenuwen omdat je bang bent dat niemand zijn stoel omdraait.

Wie zijn achterban goed inschakelt en de meeste stemmen haalt, heeft een stapje voor. De ambassadeur van het genre zal de beste beoordeelde artiesten onder de aandacht brengen van platenlabels en publishers. Benieuwd wat er nog meer inzit? Lees het hele interview met Sergio Paolo Plet op Frankwatching.