Weekendagenda: dit móet je komend weekend doen

06-02-2014 14:47

We kunnen ons zo voorstellen dat je je dit weekend een beetje verveelt. En dat je door alle Facebookuitnodigingen de feestjes niet meer ziet. Logisch. ThePostOnline zoekt de beste evenementen, feestjes, festivalletjes, exposities, lezingen en ander kek vermaak voor je uit.

Donderdag 6 februari

Utrecht
Voor de beste feestjes moet je buiten het centrum zijn, zegt men wel eens. Na HAL16 komt er een nieuw feestje buiten het Utrechtse centrum, maar dan aan de andere kant van de stad. Tiefschnee is een experimenteel concert waarvan het geld aan de deur direct naar de artiesten gaat. Die artiesten in dit geval? Tjong Pow en Puin+Hoop.

Den Haag
De studentendelegatie van het Rode Kruis in Den haag dagen je uit. Om wat goeds te doen voor je medemens. En leuk, je wordt er zelf ook beter van. Immers, anders is het nutteloos. Een fijn benefietconcert in Paard zorgt dat wat goeds doet voor je medemens. En je krijgt er fijne muziek voor terug.

Amsterdam
“De plek voor bonte nachtdieren om diep door de nacht te duikelen met de meest kleurrijke nachtkijkers van de stad. Wees niet bang voor natte voeten, want daar dans je juist harder mee.” Kortom, Nachtkijker in DOKA die vanavond Klamme Handjes uitnodigt om een fijn feestje te bouwen.

Vrijdag 7 februari

Leeuwarden
De beste garagepop op één podium, hoe goed klinkt dat? Poppodium Asteriks organiseert het beste van de garagepop op één podium. Traumahelikopter, Afterpartees en The Black Cult treden samen op. Niet tegelijk, overigens. Kaartjes kosten je slechts vijf ekkies.

Utrecht
Beyond Reason is weer terug met een nieuwe editie: An Exhibition of Awesome. Obscure tv-fragmenten, hilarische filmclips en bizarre youtube-vondsten zullen als een bombardement op de kijker worden afgevuurd. Naar het schijnt is er nazorg aanwezig in de Cult Dealer.

Amsterdam
Van zeven februari tot twee maart kun je niet alleen dansjes wagen tot in de vroege ochtend in Trouw, je kunt er bowlen. Drie heuse bowlingbanen worden naar de feestvenue verplaatst zodat de liefhebber een balletje kan wagen.

Zaterdag 8 februari

Rotterdam
Jazzpianist Rembrandt Frerichs heeft een nieuw album uit en dat moet gevierd. Samen met zijn trio (met Tony Overwater en Vinsent Planjer) staat hij vanavond in LantarenVenster om het album live ten gehore te brengen. En live zijn ze absoluut de moeite waard.

Haarlem
Tekst en melodie die je hoofd niet meer uitkomen. Dat is de muziek van Scarlet Mae, de band rondom pianiste en songwriter Marije van Rijn. Vanavond spelen ze de door Nina Simone en Tom Waits geïnspireerde liedjes in Patronaat. Een avond om weg te dromen bij jazzy liedjes.

Amsterdam
Wat we over de kunst van Anne Forest het best kunnen zeggen, wordt beschreven in de Facebookbeschrijving: “De schilderwerken van Anne Forest zijn onorthodox wat betreft materiaalgebruik. Zij maakt gebruik van een vervreemdende beeldtaal die een ook magische wereld oproept, maar dan wel één met een donker randje.” Haar tentoonstelling opent in Galerie Bart komende zaterdag.

Stukafest

En belangrijk, zeker voor studenten: Stukafest is weer begonnen! Het programma vind je onder deze link.

Betere ideeën voor je weekendagenda of een tip voor volgende week? De reacties zijn geopend. Mailen, twitteren of facebooken kan ook.

Beeld: Shutterstock