BITS – Thief verschijnt volgende week, Abbey Games kondigt avonturenspel aan

21-02-2014 12:27

Wat krijgen we nu? De studio achter Bioshock houdt ermee op! Volgende week verschijnt het spannende spel Thief en het Nederlandse Abbey Games heeft een spel aangekondigd waarin je op de Indian Jones-toer gaat. Leuk! De Xbox One is trouwens in het wild gesignaleerd, maar je betaalt er wel de hoofdprijs voor…

Irrational Games verdwijnt

Irrational Games, de studio achter de Bioshock-serie, houdt op te bestaan. Het meeste personeel wordt ontslagen; een kleine groep mensen zal zich bezighouden met het ontwikkelen van een nieuw spel, dat niets met Bioshock te maken heeft. Ken Levine deelde dit deze week mee op de site van Irrational Games. De onverwachte stap zorgt ervoor dat de rechten op Bioshock bij uitgever 2K komen te liggen; mogelijk gaat de serie dus wel door.

Niemand weet de reden achter dit – op het eerste gezicht vrij drastische – besluit. Gespeculeerd wordt dat Bioshock Infinite te weinig heeft opgebracht (omdat de ontwikkeling een stuk langer duurde dan gedacht).

Thief verschijnt volgende week

De Thief-serie heeft aardig wat fans, omdat je in deze games behoedzaam door de schaduwen sloop en de confrontatie met (sterke!) vijanden doorgaans vermeed. Het heeft even geduurd, maar volgende week verschijnt het nieuwste deel in de serie.

Thief verschijnt op 28 februari, voor de pc, Playstation 3 en 4, de Xbox 360 en Xbox One.

Xbox One reeds verkocht in de Media Markt

XboxD_Logo_Consle_Sensr_controller_F_GreenBG_RGB_2013

Gisteren circuleerden er op Twitter wat foto’s van Xbox Ones, die verkocht worden bij vestigingen van de Media Markt. Het gaat waarschijnlijk om ‘grijze import’ vanuit Duitsland en de Xbox One wordt aangeboden voor een prijs die een stuk hoger ligt dan de adviesprijs van 500 euro. Het lijkt er op dat de spelcomputer alleen in klantonvriendelijke ‘bundels’ te koop is, waardoor je ruim 600 euro neertelt.

Als je hem niet via het Internet wilt bestellen, kun je hem dus in de winkel kopen; dan betaal je wel een stuk meer dan nodig is. Zelf zijn we niet zo weg van dit soort fratsen (we zijn toch niet gek!), maar je moet het natuurlijk lekker zelf weten. Hij is er, in ieder geval.

This belongs in a museum!

EXPLORERS

De Nederlandse studio Abbey Games (bekend van Reus) kondigde deze week een nieuw spel aan: Renowned Explorers – International Society. In dit spel neem je de leiding over een groep ontdekkingsreizigers die naar alle windstreken afreizen op zoek naar schatten voor in het museum. Huur de beste bemanning in, vecht tegen de lokale bevolking (of palm ze juist in met mooie praatjes), ontdek de schat en zorg dat jouw museum het meest prestigieus wordt.

Hoewel het spel nog lang niet af is, klinkt het idee ontzettend leuk! Meer info over Renowned Explorers vind je op deze site.

Stand-by for Titanfall

Titanfall wordt op het moment flink getest en onze eigen Thomas is bezig om een preview van de game op te nemen. Hier krijg je alvast een voorproefje! Robots, zinloos geweld, ontploffingen! What’s not to like?

 

De Poll

What’s not like? Tja, zegt u het maar! In de poll van vorige week vroegen we of jullie Titanfall zagen zitten, maar dat bleek niet echt het geval. Twee derde had er geen zin in en één derde gaf zelfs aan liever de debuutplaat van godbetert Nielson, getiteld Zo van ah yeah aan te schaffen. Aangezien de Xbox One deze week ineens in sommige winkels ligt, heeft de nieuwe poll hier natuurlijk mee te maken!

[polldaddy poll=7818085]

 

Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected], of volg Bits op Twitter: @Bitspost’ of op Facebook!