Weekendagenda: dit móet je komend weekend doen

21-02-2014 10:59

We kunnen ons zo voorstellen dat je je dit weekend een beetje verveelt. En dat je door alle Facebookuitnodigingen de feestjes niet meer ziet. Logisch. ThePostOnline zoekt de beste evenementen, feestjes, festivalletjes, exposities, lezingen en ander kek vermaak voor je uit.

Vrijdag 21 februari

Amersfoort
Fijne jazzsessies in een stad die op het eerste gezicht niet zo spannend lijkt. Amersfoort heeft meer te bieden dan een prachtig centrum. Tijdens de Friday Night Sessions in Café Miles kun je genieten van de beste muziek. Ook vanavond.

Groningen
Trommelvliesverwoestende muziek, zo noemen ze het. Tijdens de Metalbattle van Groningen en Friesland spelen de beste jonge metalbands zichzelf in de kaart. Voorrondes zijn vanavond in Vera, Groningen.

Utrecht
Het feest Klamme Handjes snapt het en trekt dit weekend voor een keer de hoofdstad uit. In de LUX in Utrecht kun je dansen op de fijne deuntjes van onder andere Samuel Deep en Tettero. En natuurlijk nog veel meer. Pas op voor de gracht als je kapotgedanst naar buiten komt na het feesthe.

Zaterdag 22 februari

Deventer
Ook de mannen van Singlefeestje trekken verder, na vrijdag in Patronaat, staan ze zaterdag in het Deventerse Burgerweeshuis om je favoriete singles te draaien. Maak alvast een lijstje, zoek je favoriete singles en ga los op jeugdsentimentele muziek of gewoon dansbare deuntjes.

Rotterdam
Nog meer raggende gitaren, dit keer in Rotterdam. Tijdens Scumbash organiseren de mannen van Speedfest heel veel gitaarmuziek in een fantastisch pand: ze zullen de Van Nelle Fabriek op hun vesten laten schudden. Oordoppen mee, headbanghaar los en gaan.

Utrecht
Techno en house op een toplocatie: Setfest Freeze vindt plaats in de Fabrique. Toegegeven, echt makkelijk bereikbaar is het niet, maar niets mis met een beetje ontnuchteren in de pendelbus. De line up is het in ieder geval waard én je kunt los vanaf een uur of 1 in de middag.

Zondag 23 februari

Utrecht
Het enige lijsttrekkersdebat in Utrecht dat er toedoet: vanaf half 4 vindt in de Kargadoor Limes030 plaats. In de eerste aflevering van een nieuw seizoen zullen de lijsttrekkers van de Utrechtse politieke partijen onder leiding van Eva Brouwer het debat aangaan met elkaar en met jou over onderwerpen die centraal staan in Utrecht. Een kaartje kost €7,50 en achteraf is er uiteraard een epische borrel.

Amsterdam
Het fijnste feestje van Amsterdam op zondagavond vindt plaats in Disco Dolly. Dolly & Adonis is dé manier om je weekend in stijl af te sluiten.

Betere ideeën voor je weekendagenda of een tip voor volgende week? De reacties zijn geopend. Mailen, twitteren of facebooken kan ook.

Beeld: Shutterstock