Mr. Peabody & Sherman laat geen indruk achter

27-02-2014 13:58

Mr. Peabody is een personage uit de Rocky & Bullwinkle tekenfilms die in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw uitermate populair waren in de Verenigde Staten. De mister in kwestie is een hoogbegaafde, pratende Beagle en na jaren lang in de schaduw van zijn werkgevers gestaan te hebben speelt hij de hoofdrol in zijn eigen film.

Naast succesvol zakenman is hij ook nog wetenschapper, Nobelprijswinnaar, chefkok, winnaar van diverse Olympische medailles maar vooral uitvinder. In de R&B series had hij een eigen onderdeel, Peabody’s Impropable History, waarin hij met zijn geadopteerde mensenzoontje Sherman allerhande avonturen beleefde met de door hemzelf gebouwde tijdmachine.

Sherman is ooit door Peabody als vondeling op straat gevonden en vanwege zijn smetteloze staat van dienst en zijn bewezen intelligentie mocht hij van de rechter een mensenkind adopteren. “Als een mens voor een hond kan zorgen, kan een hond ook voor een mens zorgen”, verklaart deze in onomstotelijke tekenfilmlogica. Om zijn zoontje een goede basis mee te geven bouwt Peabody een tijdmachine zodat hij de geschiedenis met eigen ogen kan aanschouwen.

Lees verder op FilmpjeKijken.com >>>