Nurse 3D gewoon een fijne foute film

27-02-2014 18:15

Na een kortstondige glorietijd in het Hollywood van de jaren vijftig werd 3D al snel gedegradeerd tot schmoezelige middernachtbioscoopjes en drive-ins. Waar de techniek voor grote Hollywoodproducties uiteindelijk weinig toegevoegde waarde bleek te hebben en afgedaan werd als trend, grepen B-film regisseurs het aan om hun uitbundige low budget projecten nog beter te kunnen verkopen. Tot ver in de jaren tachtig werden er nog exploitatiefilms gemaakt die enthousiast de derde dimensie aankondigden op hun affiches.

Avatar maakte enkele jaren geleden 3D weer mainstream en de techniek lijkt nu slechts voortbestemd voor dure CGI kinderfilms en superhelden blockbusters. Daarom is het zo fijn dat er af en toe weer een ouderwetse, goedkope exploitatiefilm in de bioscoop terecht komt die trots zijn trashy roots uitdraagt, zijn pijlen richt op de achterban en zich verder niet druk maakt om wat de gemiddelde biosganger (of betweterige recensent) er van vindt. Nurse 3D is er zo eentje.

Verpleegster Abby (Boardwalk Empire’s Paz de la Huerta) heeft een hekel aan vreemdgaande mannen. Zo erg dat ze ze actief opzoekt, verleidt en uit de weg ruimt. Ze is prima tevreden met haar zelfverkozen levenstijl totdat op een dag het net afgestudeerde zustertje Danni (Katrina Bowden, Tucker & Dale vs. Evil) op haar afdeling verschijnt.

Lees verder op FilmpjeKijken.com >>>