Doneer aan TPO
 

Weekendagenda: dit móet je komend weekend doen

Fijne feestjes, lezingen, kunst en muziek in heel Nederland

Door: , 15:07, 13 maart 2014

Fijne feestjes, lezingen, kunst en muziek in heel Nederland

We kunnen ons zo voorstellen dat je je dit weekend een beetje verveelt. En dat je door alle Facebookuitnodigingen de feestjes niet meer ziet. Logisch. ThePostOnline zoekt de beste evenementen, feestjes, festivalletjes, exposities, lezingen en ander kek vermaak voor je uit.

Donderdag 13 maart

Tilburg
Mike Portnoy (ex-Dream Theater), Neal Morse (ex-Spock’s Beard), Roine Stolt (Flower Kings) en Pete Trewavas (Marillion) vormen samen de vrij briljante band Transatlantic. Omdat ze allemaal vrij druk zijn, zit samen spelen er niet enorm vaak in. Maar dit weekend spelen ze in 013 te Tilburg en je kunt ze gewoon live zien.

Zwolle
33 Zwolse kunstenaars zijn samengebracht in het Stedelijk Museum in Zwolle waar ze hun werk exposeren. Een expo die eruit springt is wat ons betreft die van Nelle Boer. De naam van de expo is prachtig gekozen, OVES INOBSEQUENTES staat voor ongehoorzame schapen. In het kader van ars potentas est (kunst is macht) kunnen we adviseren voor 5 mei even een kijkje te nemen in het Zwolse museum.

Amsterdam
Veel te doen in Amsterdam op deze donderdagavond. Van mode tot literatuur. Wat mode betreft moet je in Pakhuis de Zwijger zijn. Tijdens Daring Designers #7 wordt het thema Fashion in the City besproken. Verschillende sprekers zullen hun visie geven.

Toch liever literatuur? Oost is de plek waar je moet zijn, in de plantagebuurt worden drie toffe activiteiten georganiseerd die je dankzij een stadssafari kunt ontdekken. De Tekstsmederij, De Jonge Schrijversavond en een turbohoorcollege in de Artis Bibliotheek zijn te bezoeken tijdens Nachttour: Ontdek de Plantage. Wees snel, want de kaartjes gaan als een malle.

Vrijdag 14 maart

Hilversum
Het allerleukste feestje in Hilversum vanavond is in de Vorstin. Singlefeestje, het concept is inmiddels bij de meesten wel bekend. Het is niet zo dat je er alleen inkomt als je single bent. Of dat je er singles kunt scoren. Hoewel, dat laatste is wel een beetje zo. Je zoekt een single uit, geeft ‘m aan de DJ, wacht geduldig en je kunt los op je favoriete liedje.

Rotterdam
Een nieuwe avond in Rotterdam. Een avond waar alleen New Wave en Minimal Wave tracks gedraaid zullen worden. Dat is Automelodi, een nieuwe avond van hosts en organisatoren Ofra Beenen en Job Smit. Nieuw is altijd de moeite waard en om je een beetje te motiveren vind je hier de lineup.

Amsterdam
Zwarte koffie. De beste hiphop en soul gedraaid door onder andere onze eigenste huis-DJ DJ D-Rok.

Zaterdag 15 maart

Amersfoort
Van 1 tot 1 is er wat te doen, komende zaterdag in Amersfoort. Nachtbrigade Winterparade verzorgt fantastisch tijdverdrijf met muziek waarvoor je ontzettend veel energieopwekkende middelen nodig hebt om het allemaal vol te houden. Kortom: vrijdag vroeg naar bed en de lineup alvast even hier bekijken zodat je niks vets mist.

Utrecht
De beste namen uit de deephouse en technoscene verzamelen zich deze avond in Central Studio’s voor KALEIDOSCOPE. Ontzettend fijn feestje. Enige probleem: de lineup is zo fijn dat je eigenlijk om 19.00 al aanwezig moet zijn omdat je anders toffe dingen mist. Kaarten zijn bijna op, dus wees snel. Zonde om te missen.

Betere ideeën voor je weekendagenda of een tip voor volgende week? De reacties zijn geopend. Mailen, twitteren of facebooken kan ook.

Beeld: Shutterstock

 
 
   

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace