Recensie

Kill Your Darlings een bevredigende film

26-03-2014 14:01

Zodra de schrijver in wording Allen Ginsberg (Daniel Radcliffe) wordt toegelaten tot de Columbia University sluit hij daar een verbond met studiegenoot Lucien Carr (Dane DeHaan). Samen beginnen ze met nog een aantal andere verwante geesten de beat-generation: schrijvers en poëten met een revolutionaire ‘new vision’.

De beat-generation kwam in de jaren 50 op en wordt beschouwd als de voorloper van de revolutionaire generatie van de jaren 60. Dit is niet gek, aangezien deze zich bezighield met verwerping van de aangenomen standaard en materialisme, innovatie in stijl, afwijkende sexuele geaarheid en experimenteren met drugs. De hippie-cultuur heeft een hoop van ze overgenomen. De echte Allen Ginsberg (1926-1997) heeft uiteindelijk meerdere prijzen gewonnen voor zijn gedichten, waaronder de National Book Award for Poetry.

In de film Kill Your Darlings wordt je als kijker samen met Ginsberg het studentenleven van de jaren ’40 ingetrokken. En wordt sterk naar voren gebracht wat voor literatuur men van de studenten verwachtte en hoe zij zich daar zoveel mogelijk vanaf zetten. Wat volgt is een aaneenschakeling van humoristische situaties met een rebelse inslag, veroorzaakt door de ‘beats’.

Lees verder op FilmpjeKijken.com >>>