Doneer aan TPO
 

Zware crimineel zat achter vuurwerkincident van Ajax

en 9 andere verhalen op woensdagochtend

Door: , 9:28, 23 april 2014

en 9 andere verhalen op woensdagochtend

Hier is hij weer, uw ochtendgebed.

Wilders’ rechterhand stapt op: ‘PVV is veel te links’

Stephan Jansen is een onversneden conservatieve jongen, maar niet langer PVV-er. De beleidsmedewerker van Geert Wilders stapt op. Jansen, die namens de PVV ook in de Zuid-Hollandse provinciale staten zit, vindt dat de PVV zich buiten de politieke orde plaats vanwege de ’minder, minder, minder’ uitspraken en meent dat de partij veel te links is. In de Volkskrant publiceert hij zijn afscheidsbrief. Wat er precies zo verschrikkelijk links aan de PVV is, legt hij helaas niet uit.

Zware crimineel zat achter vuurwerkramp Ajax-supporters

Goed werk van politie-informant John van den Heuvel. De Amsterdamse recherche onderzoekt de betrokkenheid van een beruchte crimineel bij het vuurwerkincident afgelopen zondag bij de bekerfinale. Deze Amsterdammer, Martin van de P. alias Polletje, zou al geruime tijd een schrikbewind voeren binnen de Amsterdamse voetbalclub. Polletje werd in 2000 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf wegens een viervoudige moord in de Haarlemse seksclub Esther. In hoger beroep werd de straf omgezet naar vijftien jaar. De politie beschikt ook over gegevens dat Polletje medesupporters afperst. Leden van de harde kern die geld verdienen aan merchandising zouden percentages van hun winst moeten afstaan. Polletje ontsnapte in 2012 zelf aan een moordaanslag in Badhoevedorp. Een broer van de beruchte crimineel Martin H. kwam bij een beschieting waar Polletje bij was, om het leven. Een andere Ajax-fanaat, Donny de K. uit IJmuiden, raakte zwaargewond.

’Geplande veroudering is kapitalistische ziekte bij apparaten’

De gloeilamp gaat ooit stuk om Philips aan omzet te helpen. En zo zijn er meer apparaten die ten onder gaan aan geplande veroudering. De Duitser Stefan Schridde wil apparaten langer laten leven. Schridde dreunt de precieze definitie van ‘geplande veroudering’ op in Trouw: ‘Methoden en strategieën van fabrikanten en detailhandelaren om de gebruiksduur van apparaten zo te verkorten dat de aanschaf van een nieuw exemplaar wordt versneld of aangemoedigd.’

Badrtje moest hangen

Badr voelt zich eenzaam en dat ligt niet alleen aan hem. Hij geeft toe dat hij gewelddadige impulsen heeft, maar die worden medeveroorzaakt door zijn achtergrond en zijn eergevoel. Waarom is daar  zo weinig begrip voor? In een onthullend gesprek met Humberto Tan toonde Badr zich de egocentrische topsporter met narcistische persoonlijkheidstrekjes die we allemaal al een tijd in hem zagen. Toen een psycholoog hem daar op wees herkende hij zich daarin. Gaat hij nog iets doen aan die doodenge driftimpulsen? Hij zou de zoon van Estelle zelfs met zijn hoofd in de wc hebben geduwd, wat hij ontkende. De kickbokser zegt zelf ‘even Surinaams bezig te zijn geweest’, waarmee hij volgens presentator Humberto Tan doelde op een corrigerende tik. Dat laatste moest als een geruststelling klinken. In Badr’s hoofd is goed en kwaad nogal raar afgesteld. Hij vergeeft de invalide geschopte zakenman Koen Everdink omdat deze hem onjuist heeft beschuldigd. ’Het klinkt heel raar dat ik zeg dat ik hem vergeef. Ik had die man nooit die klap moeten geven, dat had nooit mogen gebeuren. Maar hij heeft mij ook voor dingen laten opdraaien die ik niet heb gedaan, en daar heb ik hem inmiddels voor vergeven.’ Hari zegt enorme spijt te hebben van wat er die avond is gebeurd, maar blijft vasthouden aan zijn eerdere verhaal: hij heeft Everink slechts één keer geslagen, met vlakke hand. ‘Ik denk dat hij wel klaar moet zijn voor excuses, maar ik weet niet of hij dat is.’

De Amerikaanse middenklasse niet langer rijkste op aarde

De Amerikaanse droom bestaat niet meer. De middenklasse in Canada is het meest welvarend. Het zal niet lang meer duren en dan zullen ook de Nederlandse middenklasse rijker zijn de Amerikaanse.

NS wil spits duurder maken om mensen te weren

De NS wil de tarieven van treinkaartjes in de spits opschroeven. Dat blijkt uit nieuwe vervoersafspraken met staatssecretaris Wilma Mansveld (Spoor), die in bezit zijn van het AD. Voor een enkeltje kan de verkoopprijs maximaal 10 procent stijgen. Een trajectkaart mag 6 procent duurder worden. Momenteel werkt de NS een voorstel uit voor de invoering van de zogeheten tariefdifferentiatie. Consumentenorganisaties mogen nog advies uitbrengen over het plan. De bedoeling is ook dat in de daluren goedkoper kan worden gereisd. ‘We willen bereiken dat mensen in de daluren gaan reizen als ze niet in de spits hoeven te reizen’, zegt staatssecretaris Mansveld over de nieuwe afspraak. ‘Dat kan ook vaker, door flexwerken. We willen de passagiersstroom spreiden over de dag en mensen bewuster laten reizen. Ook voor het goederenvervoer denken we aan flexibele tarieven.’

Vice-journalist opgepakt in Oekraïne

Simon Ostrovski, een reporter voor Vice, is opgepakt door pro-Russische dwazen in Sloviansk, een plaats in het pro-Russische oostelijke Oekraïne. De interim-president van Oekraïne Oleksandr Toertsjinov heeft opgeroepen de anti-terrorismeoperaties in het oosten van het land te hervatten, nadat de lichamen van twee politici zijn teruggevonden. Een van de twee, de lokale politicus Volodimir Ribak, is van zijn eigen partij.

Cheerleaders worden uitgebuit

Dansmariekes pikken het niet, aldus een bericht bij AP. ’Five former Buffalo Bills cheerleaders on Tuesday sued the team over a pay system they say had them working hundreds of hours for free at games and at mandatory public appearances at which they were subjected to groping and sexual comments, and one said they had to take a jiggle test so their boss could see how firm their bodies were.’

Geld, drugs en messen in TBS-kliniek

De EO heeft iets met TBS klinieken. Eerst waren er ongeoorloofde liefdesrelaties, en nu ook nog messen die er er niet horen, meldt het programma Dit is de Dag op basis van undercover-onderzoek. In tbs-kliniek De Rooyse Wissel beschikt een groep patiënten op de gesloten afdeling over grote hoeveelheden drugs, contant geld, telefoons en diverse messen. De verboden spullen zouden naar binnen zijn gesmokkeld door corrupt personeel.

Waarom werd David Moyes ontslagen bij Manchester United

Hij kreeg een van de beste clubs ter wereld in zijn handen, maar mag na 10 maanden alweer vertrekken. David Moyes, trainer van Manchester United, had zijn pr niet op orde, constateert Simon Kuper van de Financial Times. ’In PR terms, Moyes’s response to bad results was dreadful. His long, baffled unhappy face – caught by TV cameras whenever United conceded a goal – became the symbol of his team’s malaise. Ferguson, a master of PR, tended to respond to defeats with anger. That displaced blame – on to the referee, or, implicitly, on to his players. Moyes’ sad expression looked like an admission of guilt.’ Toch is dat niet het grootste probleem bij Manchester. Dat is gebrek aan geld. De club moet investeren in jongere topspelers en die zijn duur. Lesje voor Louis van Gaal, de gedoodverfde nieuwe coach. Ga niet in debat met de persmuskieten. Zij winnen altijd. ’Van Gaal too is weak at PR. Whereas Ferguson seemed to disdain journalists, Van Gaal often loses self-control in their presence. His bizarre red-faced rants can make him look like an angry schoolmaster from a comic book.’

 
 
   

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace