Best Kept Secret: dag twee

22-06-2014 18:35

De langste dag van het jaar bewijst een goede dienst voor Best Kept Secret (BKS). Meer dagjesmensen, nóg mooier weer, en een prachtprogrammering met niet de minsten. We noemen: Babyshambles, Miles Kane, Franz Ferdinand. Een heel beste tweede dag, kortom. Wellicht dé beste – vonden ook Atze de Vrieze (@atzedevrieze) van 3voor12 en BKS-organisator Niels Aalberts (@ehpo).

Franz Ferdinand

Het is volle (strand)bak bij Stage One terwijl Franz Ferdinand zijn ding doet. De menigte springt, swingt en juicht en crowdsurfers kunnen hun lol op: ze worden veelvuldig en met liefde op handen gedragen.

Het concert blijkt een hitparade. Ze beginnen ijzersterk met Right Action. Het nummer is een prima toonzetter en bewijst dat de band goed gedijt op festivals. De heren zijn duidelijk goed gemutst – wat misschien wel iets van doen heeft met hun rondje safaripark eerder op de dag. Het uitzicht vanaf Stage One vinden ze prachtig, en gelijk hebben ze. Lees: een vol strand, zonsondergang en opstuivend zand. ThePostOnline doopt het concert bij dezen tot de beste show van dag twee.

Miles Kane

Waar-ie vroeger, net als compagnon Alex Turner van de Arctic Monkeys, ietwat ingetogen op de bühne stond, is-ie vandaag eerder te vergelijken met iemand als Noel Gallagher de extravagante ex-gitarist van Oasis. Vooral wat betreft podiumoutfit. Luipaardjas, check, Noel coiffure, check. Het loopt als een trein, en om er maar ’ns een cliché in te gooien: een onvervalst rock-’n-rollspektakel waarbij Kane laat zien wat-ie waard is. Verrassend: Kane covert de The Rolling Stones-klassieker Sympathy for the Devil.

Babyshambles

Pete Doherty is niet helemaal Pete Doherty vandaag, want voor zijn doen is-ie verdraaid goed, maar echt: verdraaid goed. Ook al is z’n haardos flink aan het vergrijzen en z’n huid doorleeft, hij stáát er, en ook eens op tijd. Nonchalant neemt de Brit een sigaret ter hand en drinkt er een glaasje jus bij, terwijl-ie met een hand op de rug enkel nummers speelt van Babyshambles – niets van zijn andere band The Libertines ditmaal.

Dag twee blijkt een succes. Dag drie is vooralsnog hard op weg dat ook te worden.