Mengeling van genres in The Two Faces of January

27-06-2014 18:01

Een miljonair van gemiddelde leeftijd en een vrouw van begin dertig. Een stereotype dat door Kirsten Dunst en Viggo Mortensen op een andere manier wordt neergezet in de film The Two Faces Of January, gebaseerd op de in 1964 verschenen roman van Patricia Highsmith. Waarin een miljonairskoppel in een onverwachte situatie terechtkomt.

De elegante Colette (Kirsten Dunst) en miljonair Chester MacFarland (Viggo Mortensen) zijn uit Amerika overkomen naar Europa om een stedentrip te maken. Het is meteen duidelijk dat deze film zich afspeelt in de jaren zestig. De vrouwen in nette mantelpakjes, de mannen in pak en er wordt de hele film door op elke mogelijke plek wel een sigaret opgestoken.

In Athene komt het stel de gids Rydal (Oscar Isaac) tegen. Een Amerikaan die na zijn studie economie naar Griekenland is afgereisd. Hij licht toeristen op door hen op slimme wijze te veel te laten betalen. De vriendschap tussen het rijke stel en de gids begint goed. Rydal herkent vanaf het eerste moment van de ontmoeting zijn vader in Chester en is betoverd door Colettes schoonheid. Na een etentje gaat het stel naar hun chique hotel waarna de film eindelijk wat spanning brengt.

Lees verder op FilmpjeKijken.com >>>