Recensie

The Love Punch niet echt memorabel

02-07-2014 13:02

Wat doe je wanneer een week voor je pensioen blijkt dat het bedrijf waar je voor werkt is opgekocht en leeggeplukt en daarmee in één klap jouw appeltje voor de dorst – en dat van je collega’s – is verdwenen? Juist, dan besteel je de man die verantwoordelijk is voor dat klein financiële leed. Althans, in de zienswijze van regisseur Joel Hopkins, die ook het script voor The Love Punch schreef.

Er gaat een urban legend dat Michael Caine ooit besloot mee te werken aan Dirty Rotten Scoundrels nadat hij de eerste regel van het script las. “Het Zuiden van Frankrijk, overdag”, luidde die tekst. Zoiets moet ook gebeurd zijn bij Pierce Brosnan en Emma Thompson toen zij besloten de hoofdrollen te vervullen in The Love Punch. Een lekkere vakantie aan de Franse Côte d’Azur, met tussendoor wat filmopnames.

Brosnan speelt Richard Jones, een zakenman die één week voor zijn pensioen geconfronteerd wordt met een faillissement van het bedrijf waarvan hij de directeur is. Niet alleen staat zijn personeel op straat, alle medewerkers – Richard incluis – zijn hun spaargeld kwijt. Dat betekent niet alleen dat zijn pensioen in gevaar komt, maar ook de hypotheek op zijn huis en dat van zijn ex-vrouw Kate (Thompson). Ook de studie van hun kinderen komt erdoor in gevaar.

Lees verder op FilmpjeKijken.com >>>