Recensie

The Raid 2 verbeterde van eerste deel

03-07-2014 16:29

The Raid was in 2012 een hit uit onverwachte hoek. De tot dan toe vrij onbekende regisseur Gareth Evans kwam ondanks een klein budget met een snoeiharde en mooi geschoten Indonesische knokfilm. Een vervolg kon niet uitblijven. Zoals in veel vervolgen is alles groter in The Raid 2 en dat is bijna alleen maar goed nieuws.

The Raid 2 legt al snel zijn kaarten op tafel. Na een vrij standaard openingsscène komt een scène die aangeeft hoe de rest van de film zal worden en zal aanvoelen. Undercoveragent Rama (Iko Uwais) zit in wc-hokje waarbij op de deur word gebonsd. Het bonzen wordt steeds heviger en daarmee ook zijn hartslag. Je schuift naar het puntje van je stoel, Rama zet zich schrap en als een stroom vechters de deur forceert staat hij klaar om ze allemaal spectaculair en efficiënt uit te schakelen.

Dat is het stramien, de spanning wordt in dit vervolg steeds ver opgevoerd tot het tot een explosie komt in een massale knokpartij. Een licht voorspelbaar verloop dus, maar dat maakt de gevechten niet minder spannend en indrukwekkend. De gevechten zijn nog indrukwekkender als je weet dat Evans en zijn gevechtschoreografen (hoofdrolspeler Uwais en Yayan Ruhian) met erg weinig hulpmiddelen werken. Geen enorme constructies met draden en geen gevechten voor een greenscreen. Niet alleen om geld te besparen, maar ook met de overtuiging dat het de gevechten realistischer maakt.

Lees verder op FilmpjeKijken.com >>>