Recensie

De koek is nu wel op voor Step Up

11-07-2014 13:01

Op 24 augustus 2006 verscheen Step Up in de Nederlandse bioscopen. Een dansfilm die perfect inspeelde op de toenmalige streetdance hype. Maar deze hype waaide niet over, anno 2014 is streetdance nog steeds retepopulair. En verschijnt met All In alweer de vijfde film in krap acht jaar in de filmtheaters. Al had voor deze eerste lustrumeditie The Reunion als subtitel ook zeker niet misstaan.

Step Up 5 All In begint met een auditie in hartje Hollywood. We zien de leden van de door Sean (Ryan Guzman) geleide crew The Mob uit Step Up 4 Miami Heat hun best doen een betaalde opdracht te scoren, maar keer op keer krijgen zij de deksel op de neus. Wanneer Sean zich vervolgens uit de tent laat lokken door een rivaliserende crew, is de rest van The Mob het zat. Zij keren terug naar Miami.

Sean wil echter nog niet opgeven en roept de hulp van een oude bekende in. Moose (Adam G. Sevani) helpt hem aan een baantje als manusje-van-alles in de dansschool – waar zagen we dat toch eerder? – van zijn grootouders. Wanneer Sean hoort van een grote danswedstrijd in Las Vegas, met als inzet een eigen show voor drie jaar, besluit hij samen met Moose een nieuwe crew samen te stellen.

Lees verder op Filmpjekijken.com >>>