The Fault In Our Stars geen te sentimentele film

14-07-2014 11:30

De afgelopen weken was er nogal wat te doen om een bankje aan de hoofdstedelijke Leidsegracht. Op dat bankje vindt namelijk één van de meest indringende scènes uit boekverfilming The Fault In Our Stars plaats. Maar juist dat bankje was verdwenen, zo ontdekten Amerikaanse fans. Na alle ophef plaatste de gemeente Amsterdam eerder deze week een nieuw bankje. Waarmee de fans hun bedevaartsoord terug hebben.

Want reken de komende tijd maar op een ware invasie van (Amerikaanse) tieners die in Amsterdam op zoek gaan naar locaties uit het boek van John Green, dat door Josh Boone verfilmd werd. In recordtijd mogen we wel zeggen, het boek verscheen namelijk in januari 2012. En voor Amerikaanse begrippen ook met een bijzonder laag budget van ‘slechts’ twaalf miljoen dollar.

Dat bedrag werd alleen al in het openingsweekend ruimschoots terugverdiend. Want niet het tegelijkertijd openende Edge Of Tomorrow, maar deze film van dezelfde regisseur als Stuck In Love werd het eerste weekend van juni de best bezochte film in de Verenigde Staten. Amerikaanse tieners renden massaal naar de bioscoop, alwaar zij hun tranen ruimschoots lieten vloeien.

Lees verder op FilmpjeKijken.com >>>