TPOok!

 
avatar
   
Leven

Open sollicitatie bij Fontys Hogescholen

'U kunt evengoed Gordon aannemen om les te geven over literatuur'

Beste human resourcer van Fontys,

Normaal gezien zou ik niet snel een open sollicitatie naar uw organisatie sturen. Recente berichten over een versoepeling van uw aannamebeleid hebben mij echter dit doen heroverwegen. Daarom wil ik u bij deze mijn sollicitatie doen toekomen, aangezien u schijnbaar erg verlegen zit om docenten voor het vak sociale filosofie. 

U heeft namelijk een baan gegeven aan Diederik Stapel, iemand die toch in het wetenschappelijke land niet echt veel respect meer afdwingt. Ik heb dan wel geen 55 publicaties op mijn naam staan, maar heb daarentegen ook nooit vals hoeven spelen. Mocht dit iets zijn wat u verwacht van een toekomstig medewerker, dan wil ik me hier best in schikken. Ook ik ben na afstuderen aan de UvT al lange tijd mijn best aan het doen om een mooie baan te verwerven. Ik kan u verzekeren dat ik voor mijn afstudeerscriptie geen onderzoeken vervalst heb, noch bronnen verzonnen heb.

Ik begrijp natuurlijk helemaal dat ik daardoor niet de faam en roem van de heer Stapel geniet, maar dat neemt natuurlijk niet weg dat ook ik, door een kans te krijgen om deze op te bouwen, kan leren hoe het is om hoog te klimmen en vervolgens in een Icarus-val ter aarde te storten. Ook ik kan leren wat het is om de schaduwkanten te zien van faam en roem, maar dan moeten ze me natuurlijk wel eerst betrappen. Het is niet zo dat Stapel ooit zelf naar voren getreden is met zijn acties.

Grote denkers: Plato, Rousseau, Stapel

Afijn, zal ik even ingaan op het vak? Zoals u kunt zien aan mijn CV heb ik de nodige vakken in de filosofie gehad en richt mijn opleiding zich ook op onze maatschappij. Sociale filosofie is ten slotte het vak wat zich richt op het wat en hoe van de maatschappij. Grote denkers zochten al naar een ideale weg naar een zo goed mogelijke maatschappij. Plato met zijn filosofenstaat, Rousseau die gewoon vond dat we op handen en voeten de bossen in moesten, Hobbes met zijn Leviathan, Hegel met zijn heer en knecht-gedachte en natuurlijk Marx met het communisme. Hoe u in dit rijtje van denkers een figuur als Stapel heeft weten te plaatsen is me overigens een raadsel.

Voordat u nu andere geweldige keuzes gaat maken voor de invulling van uw posities moet me toch iets van het hart. Laten we wel wezen, u gaat Holleeder toch ook geen les laten geven over ondernemerschap of Geert Wilders over de multiculturele samenleving? U kunt dan evengoed Gordon aannemen om les te geven over literatuur. Daar zit u, noch iemand anders op te wachten. Een onderwijsinstelling als de uwe wil natuurlijk wel serieus genomen worden, toch? Om dan Diederik Stapel les te laten geven over ideeën achter een nette samenleving komt toch wat ironisch over.

Dus kijkt u eens rustig naar mijn CV, of dat van willekeurige andere, competente kandidaten. We mogen dan niet zoveel noten op onze zang hebben als uw huidige docent, het zijn tenminste geen valse noten.

In afwachting van uw antwoord, etc. etc.

Guido Segers

 

Guido Segers studeerde ooit af aan de UvT op black metal en schrijft graag stukjes. Hij heeft nooit onderzoeksresultaten vervalst en is te huur.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.