Muziekmoment

28-10-2014 14:27

Komende week staan er weer een paar mooie releases op stapel. In verband met bomen en een bos en het niet meer zien, zet Cedric van der Ploeg in Muziekmoment de beste releases op een rijtje. Dit keer: Kevin Morby en DJ Koze.

Kevin Morby – Still Life

CS550427-01A-BIG
Genre: singer-songwriter
Op Kevin Morby’s tweede soloplaat horen we hitgevoeliger en dansbaarder materiaal dan op zijn solodebuut dat hij in december van vorig jaar uitbracht. Morby was lid van de band Woods (bas) en Babies (gitaar en zang) en maakte zowel in Brooklyn als LA muziek, maar lijkt zich in New York toch het beste te voelen. Na zijn prachtige debuut album Harlem River, een ode aan de stad New York, waren de verwachtingen hooggespannen. De intieme sfeer die Morby neer wist te zetten door ontspannen gitaarwerk in combinatie met zijn krachtige en overtuigende stem wordt ook neergezet op Still Life, een verzameling nummers geselecteerd uit de periode 2010 en 2014. Of het een verzameling van b-werk is? Misschien, maar leuk is het zeker. We horen wat steviger werk, afgewisseld met de rustige, langgerekte sound die we van Morby gewend zijn.

DJ Koze – Reincarnations, Pt.2 – The Remix Chapter 2009 – 2014

DJ-KOZE-reincarnations
Genre: elektronisch
Wie heeft zich het afgelopen jaar niet gewaagd aan een remix van Moderat – Bad Kingdom? Precies, niemand. Zo ook DJ Koze niet, met een fenomenale trippy doch stevige remix zoals allee Koze dat kan. Hij staat, samen met een hoop andere mixen nu gebundeld op een plaat: Reincarnations, Pt.2 – The Remix Chapter 2009 – 2014. Ook voorbij komen onder andere Caribou en Apparaat. Je hoort de mixen van Koze geregeld langskomen tijdens sets van de grootste dj’s, vaak worden ze populairder dan het origineel. Een must listen dus voor de elektronicaliefhebber.