Muziekmoment

11-11-2014 19:01

Komende week staan er weer een paar mooie releases op stapel. In verband met bomen en een bos en het niet meer zien, zet Cedric van der Ploeg in Muziekmoment de beste releases op een rijtje. Dit keer: The Voyeurs en The Cool Quest.

The Voyeurs – Rhubarb Rhubarb

Basic RGB
Genre: rock
Wat is Chalie Boyer & The Voyeurs zonder Charlie Boyer? Precies: The Voyeurs. Want ook zonder de ex-frontman knallen de Voyeurs erop los. De inspiratie werd opgedaan tijdens hun toer in het Oostblok en in een travestietenbar in hometown Londen. De sound is nog steeds heel erg jaren ’60, maar op Rhubarb Rhubarb, is het geluid net iets excentrieker en minder ingetogen. Dat is precies wat deze band kon gebruiken. De Voyeurs hebben het voor elkaar gekregen hun sombere, soms psychedelische kant te combineren met wat puberale en onbesuisde klanken.

The Cool Quest – Funkin’ Badass

TCQ.DIGI_.1600px
Genre: hiphop/funk
De Zwolse band The Cool Quest komt met hun eerste langspeler en dat is genieten geblazen. De fijne combinatie tussen hiphop, funk en zelfs een beetje jazz klinkt fris en origineel. De jam-sound die op het album Funkin’ Badass te horen is wordt ondersteund door de losse raps en de groovy baslijnen. Door de synths lijkt het soms alsof we naar een soort funky Jeugd van Tegenwoordig luisteren. The Cool Quest barst van het talent en de wilskracht om groot te worden. Met Funkin’ Badass is de eerste grote stap gezet.