Muziekmoment

12-01-2015 17:01

Komende week staan er weer een paar mooie releases op stapel. In verband met bomen en een bos en het niet meer zien, zet Cedric van der Ploeg in Muziekmoment de beste releases op een rijtje. Dit keer: SILK Rhodes en Superfood.

SILK Rhodes – Silk Rhodes

silk
Genre: soul
Een spannende voorkant, die een behoorlijk psychedelische plaat doet verwachten. Het tegendeel is waar. Silk Rhodes is soulful, funky en R&B-ish. De synths zijn smooth, de zangpartijen van Sasha Winn zijn gevoelig, het gitaartje is gevoelig en de uitgerekte strings zorgen voor de melancholiek. Dit wordt afgewisseld met dansbare ritmes en catchy deuntjes. De uitstekende productie van Michael Collins zit vol met herkenbaar geluid van de jaren ’60/70/80 soul, funk en R&B. Een frisse plaat die perfect in elkaar zit.

Superfood – Don’t Say That

ArticleSharedImage-6098
Genre: pop/rock
Alweer een tijdje in de schappen te vinden, maar daarom zeker niet onwaardig om onbeschreven te laten. Het Britse Superfood kwam aan het einde van het vorige jaar met een knallend debuut. Na een prima show in 2013 op London Calling bleef het een tijdje stil rondom de britpoppers. Onder de hoede van Peace-frontman Harrison Koisser bracht de band Don’t Say That. Een plaat waarop we een overduidelijk nineties geluid horen, dat doet denken aan het geluid van Beck in zijn Mellow Gold-tijdperk. Denderende meezingers, maar vuig en grunchy.