‘Enge Buren’ parodiëren 40-jarig Normaal

16-01-2015 13:41

Bennie Jolink wordt op een ochtend wakker en vindt er in de Achterhoek niks meer aan. Daarom vertrekt hij naar Cuba. Waar hij motor rijdt met Fidel – die oerend hard, achterop hem rijdt. Het liedje Høken in Havana krijgt op de nieuwe CD Ik Wil Alles! – release 18 januari – van Enge Buren een bijzonder tintje met het veertigjarig bestaan van de band Normaal dat op Hemelvaartsdag in Lochem wordt gevierd. “We zijn niet uitgenodigd, maar als we het daar zouden spelen, zijn we zeer vereerd”, laat Henk van der Weijden van  Enge Buren lachend weten. Het zou wel kunnen, want het liedje is geen bijtende satire maar een vriendelijke persiflage. “Afzeikende humor ligt ons niet zo”, zeggen Van der Weijden en zijn collega’s Pyr Tilma en Michiel Bos. Wat overigens niet betekent dat ze wel een beetje spot drijven. Maar zo dat mensen het kunnen hebben.

Zo hebben ze sketches over Ome Ali en de Geitenneukers in plaats van Ome Willem en de Geitebreiers. Of Osa-ma-ma-ma bin Laden op de melodie van Ma Baker van Boney M. Henk van der Weijden: “De crux van het liedje is dat we wisten dat hij  tussentwee torens in de Efteling vloog, in de Fata Morgana.”

Van der Weijden: “Het zit niet in ons om genadeloos af te zeiken. Alhoewel ik die grap van Hans Teeuwen die een vrouw in de woestijn vraagt of ze misbruikt wordt en als antwoord krijgt: ‘even aan mijn man vragen’, ook goed vind. “

Lees het hele verhaal op Blendle.

Titelfoto: Femke de Schepper

img_0114 strand